10. kolo
25.10.2015 13:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Sunderland AFC - Newcastle United 3:0

Derby může být krásné, ale také nesmírně kruté. Dnes v zápase Sunderlandu s Newcastlem platí obě možnosti. Magpies byli v první půli jasně lepší, ale na jejím konci zničil jejich naděje na slušný výsledek rozhodčí Madley, který nepochopitelně odpískal penaltu a vyloučil Colocciniho po běžném zákroku rameno na rameno. Black Cats tak vyhráli už šesté (!) derby v řadě, po gólech Johnsona, Jonese a Fletchera výsledkem 3:0.

Už ve třetí minutě měl velikou šanci Fabricio Coloccini, po rohovém kopu a hlavičce Mitroviće se do odraženého míče položil akrobatickým způsobem a Pantilimon musel rychle na zem. Utkání mělo solidní úroveň - ostatně u Tyne-wear derby to ani jinak nejde - ale šancí bylo v úvodu poskromnu. Cattermolovu ránu zpoza vápna zblokovala obrana, zatímco Wijnaldum střílel do Pantilimona příliš slabě.

Newcastle byl v prvním poločase jasně lepší, po půlhodině hry vedl na střely 9:1 a dominoval i ve statistice držení míče, který měl v moci okolo sedmdesáti procent času. Sunderland si velice zahrával s osudem, ve čtyřiatřicáté minutě neměl daleko od vedoucího gólu Ayoze Pérez, jemuž po centru z pravé strany ke skórování moc nescházelo.

Sam Allardyce měl smůlu i se zraněními, jelikož během dvou minut musel nahradit hned dva zraněné hráče. Trávník museli opustit Toivonen a kapitán O’Shea. Sunderland však dokázal poločas ustát bez inkasované branky, a to přesto, že měl na sklonku prvního dějství ideální příležitost z přímého kopu Wijnaldum. Pantilimon ale díky své výšce solidní kop snadno vyrazil.

Newcastle by si vést zasloužil, a to i proto, že těsně před rozhodujícím okamžikem zápasu zahrál ve vápně rukou Cattermole. Rozhodčí Robert Madley však vzápětí udělal druhé, ještě neuvěřitelnější rozhodnutí, jímž regulérně okradl Magpies o body a daroval je Sunderlandu. Souboj rameno na rameno mezi Coloccinim a Fletcherem totiž posoudil jako faul hodný penalty a ještě k tomu červené karty.

Na každý pád, pokutového kopu se chopil Adam Johnson a míč z jeho kopačky zapadl přesně k tyči, přestože Elliot vystihl směr střely - 1:0. Pro Johnsona je derby mezi Sunderlandem a Newcastlem jako stvořené - od dubna 2013 do prosince 2014 totiž nastřílel ve všech čtyřech zápasech gól - a nyní se teprve při třetím startu v letošní sezóně prosadil znovu.

Newcastle se nevzdal ani v oslabení a krátce po změně stran se přes slaboučkou obranu domácích dostal do stoprocentní šance. Mitrović si ve vápně pohrál s Yedlinem a stanul sám před Pantilimonem - ten však jeho střelu skvěle vyrazil. Po hodině hry ale zápas definitivně rozhodl Billy Jones. Rohový kop dolétl k M’Vilovi a jeho povedenou ránu Jones nasměroval za Elliotova záda.

Magpies však ani potom nesložil zbraně a předváděl nesmírně sympatický fotbal. I bez vyloučeného Colocciniho byl aktivnější a nebezpečnější. Hodně se snažil Wijnaldum, který po Sissokově pasu střílel z úhlu, ale dnes úžasný Pantilimon opět ránu kryl. Solidní pozici si vytvořil i střídající Thauvin, ale ten pro změnu pálil mimo.

Sunderland si kromě gólové situace vytvořil "jen" dvě další příležitosti, obě po poměrně přímočarých šancích, naložil s nimi ale naprosto dokonale. Adam Johnson sice parádní ranou zpoza vápna rozezněl jen břevno, ale pět minut před koncem už Stadium of Light explodoval čirým štěstím. Perfektní brejk založil dobrým zákrokem Younes Kaboul, který nakonec lahodným centrem vytvořil gól pro Stevena Fletchera.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (16)

Přidat komentář
Infernoqt

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Beros

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Tutovka 2!

1:2

Reagovat
Devil

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Naposledy pred 4 rokmi sme sa tešili u nich, je čas aby trošku pocítili ciernobielu silu teším sa a verím že im nedáme dýchať

0:2 - Mitrovic, Perez

Reagovat
NuFc23

1:2 uz sa to musi zlomit

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

přeji hostům 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 tady není co řešit

Reagovat
smazaný uživatel

Přál bych si aby Newcastle vyhrál ale tipnu X 1:1 a to z důvodu že BlackCats doma zvládli plichu se Swansea a West Hamem...

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Y.Cabaye

0:2 easy

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodčí neuvěřitelný hovado..

Reagovat
Beros

Ten by si už měl pískat jenom ve sprše.... Kretén!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
kissak

Dost dobře zajebaný derby z pohledu rozhodčího.

Přesto jsem za výkon Magpies na kluky náležitě hrdej.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele