26. kolo
13.02.2016 13:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Sunderland AFC - Manchester United 2:1

Sunderland po devatenácti letech konečně zase dokázal v lize porazit Manchester United. Předposlední celek Premier League ukázal svou sílu a proti takřka neškodným Red Devils zvítězil 2:1. Mužem zápasu se stal Wahbi Khazri, jenž poprvé na Stadium of Light nastoupil v základní sestavě a hned si připsal gól a asistenci.

Svěřenci Sama Allardyce navázali na skvělý závěr z posledního duelu na Anfield Road a proti dalšímu favoritovi šli do vedení již po třech minutách hry. Matteo Darmian fauloval unikajícího Patricka van Aanholta a následně výborný střílený centr z kopačky zmiňovaného Khazriho doputoval nikým netečován až do sítě. David De Gea do poslední chvíle nevěděl, zda se balónu někdo nedotkne a nakonec již nestihl zasáhnout.

Ačkoliv Manchester více držel míč, Vito Mannone žádný těžký zákrok dlouho předvést nemusel. Naopak druhou trefu mohl přidat Jermain Defoe, když trochu se štěstím prodral do zakončení, na poslední chvíli však dobře zasáhl Chris Smalling.

Hosté z Old Trafford dokázali vyrovnat ještě do přestávky a to prakticky z jediné opravdu vyložené šance v celém zápase. Přihrávku Anthonyho Martiala z levého křídla odvrátil Kone pouze k Matovi, jehož ránu zpoza šestnáctky sice ještě zlikvidoval vynikající Mannone, po následné dorážce se už ale radoval Martial, který ležícího italského brankáře z takřka nulového úhlu elegantně přehodil.

Poločasová přestávka na vývoji utkání nic nezměnila a domácí se do další velké příležitosti dostali v 54. minutě, kdy Lee Cattermole průnikovou přihrávkou oslovil rozběhnutého van Aanholta, nizozemský zadák našel před bránou Defoa, jemuž radost na poslední chvíli překazil Daley Blind. Red Devils pak dvakrát podržel bravurní De Gea - na oporu United si Dame N’Doye nepřišel při samostatném nájezdu ze strany ani při pozdější střele pod břevno.

Španělský reprezentant dnes podruhé inkasoval až devět minut před koncem. Lednová posila z Bordeaux Wabir Khazri posadila centr od rohového praporku přímo na hlavu Lamina Koneho a ten se štěstím procedil míč až za záda Davida De Gey. Van Gaalova družina na tento moment už nedokázala zareagovat, nejblíže vyrovnání byl Depay, pozorného Mannoneho ovšem nepřekonal.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3 2

Reagovat
smazaný uživatel

0:4 Lingard Rooney 2x Martial

Reagovat
Infernoqt

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
vanGomm

Tip 2.

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to je pro ty, kdo se smáli nám

Reagovat
smazaný uživatel

Ak ma Van Gaal aspon trochu sudnosti tak po tomto zapase odide na vlastnu ziadost.

Reagovat
Patys1989

Někde se psalo, že už odejít chtěl, ale vedení ho nepustilo. Nevím, jak moc je to pravda..

Reagovat
smazaný uživatel

Ano mas pravdu pisalo sa to, ale bohuzial to nebola pravda.

Reagovat
REPLIKATOR

LVG

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele