28. kolo
01.03.2016 20:45 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Sunderland AFC - Crystal Palace 2:2

Crystal Palace byl čtyři minuty od prvního letošního vítězství, Wickhamovy čtyři trefy ve dvou zápasech však nakonec znamenají jediný bod. Hrdinou nepříliš atraktivního klání se stal střídající Borini, jenž trefou v samém závěru dopomohl svému týmu ke srovnání kroku s Norwichem a Newcastlem.

Hráči Black Cats si od úvodních vteřin oblíbili balón u vlastních nohou, dopředu se ovšem tolik neměli a diváci tak sledovali především uspávající zdlouhavou rozehrávku. Tu se snažil rozhodit agilní Zaha s navrátilcem do základní sestavy Bolasiem, první kousnutí ovšem předvedl Delaney, jenž se po přímém kopu dostal ke střele z bezprostřední blízkosti, brankáře však nepropálil.

Brzy poté se blýskl dokonalým pasem z vlastní poloviny na šestnáctku soupeře Wickham, Bolasie chytře počkal na Mutche, ten ale ve vyložené šanci trefil jen vnější stranu sítě. Po půlhodině hry, už bez kapitána O'Shey, neuhlídala obrana domácích po rohovém kopu Danna, ten osamocený osm metrů od branky hlavičkoval pod břevno, Mannone ale brilantně vytáhl balón nad břevno.

Pouhých šest minut poté usměrnil střelu mezi tři tyče stejný hráč, tentokrát ovšem překvapil vlastního brankáře, jenž na teč střely N'Doyeho zpoza vápna neměl šanci zareagovat. Senegalský útočník tak navázal na dva zásahy do sítě Eagles v dresu Hull City, rovnou polovinu svých branek v Premier League tak nasázel právě jim. Zpražení hosté na zbytek poločasu vypustili snahu vyrovnat, domácí se nicméně v zakončení bez pomoci soupeře trápili.

Ani po změně stran se hráči CP nedokázali přiblížit šanci, ač herní převaha byla stále hladovější po vyrovnání. Vše důležité tak vzal do svých dynamitem napěchovaných nohou Connor Wickham. Uplynula hodina hry, když mu Bolasie poslal prudkou nabídku do vápna, kvalitní zpracování a pohotová střela pak zamířila od vzdálenější tyče do sítě, Mannone se natahoval marně. Po sedmi minutách pak vytěžil rohový kop při trapné simulaci M'Vily a při hlavičce Jedinaka stál opět tam, kde měl - z malého vápna divže neprotrhl síť a připsal si čtvrtý ligový gól během čtyř dnů.

Strádající kvalita, docházející síly či taktická neschopnost zareagovat na obrat - to vše hrálo do karet hostům, kteří vlastně ani neměli potřebu bránit, domácí se o balón ve většině případech připravili sami a zdálo se, že první vítězství v roce 2016 už Crystal Palace nikdo nevezme. Jiného názoru byl ovšem deset minut hrající Borini, jenž po přihrávce Yedlina překvapil Hennesseyho pohotovou ranou a z velkého úhlu umístil balón dokole ke vzdálenější tyči.

V letošní sezóně první Boriniho gól na Stadium of Light znamená třetí bodový zisk ze čtyř kol a Sunderland posouvá na hranici příček znamenajících udržení. Před dvěma měsíci nemyslitelná situace pro Eagles se naopak pomalu stává realitou, když na 18. příčku i po vloženém kole kouká s náskokem pouhých osmi bodů.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (5)

Přidat komentář
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Hrozná forma CP alespoň ten bod

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele