35. kolo
24.04.2016 15:05 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Sunderland udržel Arsenal na uzdě a přiblížil se k záchraně

Souboj Arsenalu se Sunderlandem příliš fotbalové krásy nenabídl. Oba celky postrádaly chladnější hlavu při zakončení a po zásluze se nakonec rozchází s bezbrankovou remízou. Black Cats tak poskočili na sedmnácté místo, Arsenal zůstává čtvrtý.

Hosté vstoupili do zápasu slibně a hned v páté minutě pálil po kombinaci s Alexisem mladíček Iwobi, ovšem svou křižnou ránu nakonec poslal vedle. Na opačné straně zavčasu vyběhnul z brány Petr Čech, aby vyboxoval míč před dotírajícím Defoem, a tak si na první pořádnou šanci domácí počkali až do minuty dvaadvacáté. Patrick van Aanholt rozehrál přímý kop zpoza šestnáctky takřka dokonale, jenže ke své nevíře sledoval, jak se jeho kroucená rána před zeď pouze odráží od brankové konstrukce.

Arsenal zareagoval rovněž ze standardních situací. Nejprve se musel vytáhnout Vito Mannone, aby zastavil přímý kop Alexise, a z následného rohového kopu potřeboval italský brankář i pomoc obrany při zablokování pokusu Iwobiho. Devět minut před koncem první půle se pak domácí hlasitě dožadovali odpískání pokutového kopu, když Jermaine Defoe napálil prudkou ranou do ruky bránícího Mertesackera, ovšem rozhodčí Mike Dean bez váhání rozpažil a pokračovalo se ve hře. Když se stejným požadavkem neuspěli ani hosté po obdobné ruce Yedlina, šlo se v poločase do kabin za bezbrankového stavu.

Pět minut po změně stran musel Petr Čech vytáhnout hned dva výtečné zákroky, aby udržel čisté konto - nejprve jej protáhl Defoe a pak i dorážející M’Vila, jehož ránu navíc tečoval Monreal. Nabuzený Sunderland pak pokračoval ve střelách ze střední vzdálenosti i pokusem Khazriho, jenže Čech byl znovu připraven. Poté se opět herní iniciativy ujal Arsenal, jenže veškeré držení míče bylo hostům málo platné, když jakékoli zakončení postrádalo přesnost. Black Cats i nadále hrozili především skrze nestárnoucího Defoa, jenže také jejich finální fáze se nesetkávala s úspěchem.

Remíza nebyla přespříliš užitečná ani pro jeden tým, a tak závěr utkání sliboval napínavou podívanou. Střeleckými pokusy se prezentovali Alexis se střídajícím Welbeckem, ovšem Mannone se zaskočit nenechal. Na opačné straně se zase domácím nezadařilo ani ze série standardních situací, a tak utkání skončilo neuspokojivou remízou 0:0. Sunderland tak nadále figuruje na samé hranici sestupu, přičemž Arsenal si zase komplikuje své postavení v boji o první čtyřku.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Manau

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
šolim

Nemáte ty výsledky náhodou obráceně? Chytá Čech a jaksi si nedovedu představit, že by dostal 3 góly a víc?

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
justcall

Reagovat
NuFc23

Arsenal, sorry za vyraz, ale pre mna jeden z najdebilnejsich klubov PL

Reagovat
REPLIKATOR

Arsenal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele