23. kolo
23.01.2016 16:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Sunderland AFC - AFC Bournemouth 1:1

Důležitý souboj v boji o záchranu skončil dělbou bodů. Bournemouth byl v Sunderlandu lepší, ale neuhlídal rozjetého Patricka van Aanholta, jenž se trefil počtvrté v řadě. Gól Benika Afobeho tak Cherries stačil jen na remízu 1:1.

Bournemouth byl v úvodu zápasu jasně lepší a po třinácti minutách se zaslouženě dostal do vedení. Centr Stanislase doplachtil do šestnáctky, kde do něj strčil hlavu Benik Afobe, načež Mannone poprvé kapituloval. Gól ostatně visel na vlásku od začátku, Daniels však pálil příliš slabě na napoprvé Afobe ještě na Stanislasův centr nedosáhl.

Krátce po první brance měl velkou možnost na druhou trefu Stanislas, jenže míč se od něj odrazil ve výtečné pozici nad. Stejný hráč měl prsty i v dalších dvou akcích Bournemouthu - nejprve tvrdě pálil do Mannoneho, aby za minutu vyhrál souboj pro Afobeho a spílal mu, že následně nedostal míč do jasné pozice. Benik naproti tomu volil střelu, která dopadla totožně, jako předtím Stanislasova.

Jak je u Cherries zvykem, ve druhé části prvního dějství se začali vytrácet a Sunderland se dostával stále blíže k brance Artura Boruce. Polský gólman si první vážný zákrok připsal po půlhodině hry, kdy tygřím skokem zamezil prudké hlavičce Johna O’Shea v cestě do branky.

Ještě do přestávky se však Sunderlandu podařilo vyrovnat a vrátit se tak do utkání. Boriniho tečovanou ránu ještě Boruc skvěle chytil, ale v nastaveném čase už kapituloval. Kdo jiný než Patrick van Aanholt, jenž skóroval už ve čtvrtém utkání v řadě, mohl po levé straně vtrhnout do vápna a propálit vše, co mu stálo v cestě.

Po obrátce se všechno vrátilo do zavedeného pořádku. Bournemouth opět jasně kraloval, dlouhé minuty soupeři prakticky nepůjčil míč a měl i velkou šanci. To když na samém začátku druhé půle Stanislas střílel z hranice vápna místo toho, aby nahrál do šestnáctky úplně volnému Arterovi.

Boruc se musel ohánět už jen jedinkrát, parádně si poradil s hlavičkou Jonese po centru Johnsona. Společným jmenovatelem většiny nebezpečí v tomto utkání byl nicméně záložník hostí Junior Stanislas. On byl vůdcem Bournemouthu při závěrečném tlaku, který však vyústil "jen" v obrovskou šanci Lewise Grabbana, který sám před Mannonem po Stanislasově úžasném pasu selhal.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Třešně bude to boj, ale zde máte šanci na další super výkon a hlavně tři body.

Reagovat
Infernoqt

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

dúfam v jedničku, Sunderland vyhrá 2:1

Reagovat
vanGomm

Sunderland v PL 14x bez remízy,takže už to začíná být pouze otázkou času.Tip X.

Reagovat
vanGomm

No a už tam na tu remízu spadli.Vlastně pouze zafungovala matematická pravděpodobnost a před tou nikdo neuteče .V tom má fotbal logiku a nejen fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele