30. kolo
12.03.2016 16:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Stoke City - Southampton FC 1:2

Více než čtyři měsíce čekal na gól Graziano Pellé. Téměř třináct hodin fotbalového času musel italský střelec vytrpět, než se opět zapsal do listiny úspěšných kanonýrů. Na hřišti Stoke City se gólově prosadil hned dvakrát a sám zařídil výhru Southamptonu 2:1. Marco Arnautović už dokázal domácí prorážku pouze zmírnit.

Pellé se byl blízko prvního gólu už v desáté minutě, jeho hlavičku po centru Longa však Butland vyrazil nad břevno. Už z následného rohového kopu ovšem takřka totožnou střelu již anglický gólman polapit nedokázal. Davisův centr si Graziano vyhlídl na přední tyči, předskočil bránícího soupeře a otevřel skóre.

Krátce nato se k nebezpečné střele dostal Shane Long, ale Butland tentokrát vytáhl dobrý zákrok. Hostující fanoušci se dočkali druhé branky až po půlhodině hry a byl u toho opět Graziano Pellé. Skvělou práci odvedl Dušan Tadić, který šikovnou otočkou vyřadil ze hry tři protihráče a míč k Pellému. Jeho rána nebyla nechytatelná a Butland ji málem kryl - levou paží však trajektorii promáchl.

V zakončení to nicméně Tadićovi dneska nešlo. Pellé jej na sklonku poločasu našel volného ve vápně, srbský záložník se kličkou zbavil Shawcrosse, jenže se zakončením váhal tak dlouho, než mu šanci sebral dobíhající Cameron.

Hned po obrátce byla jeho liknavost tvrdě potrestána. Ve dvaapadesáté minutě totiž Ibrahim Affelay dostal míč na levé straně, poslal centr do vápna a tam si ideálně vedl Marko Arnautović. Na hranici malého vápna předskočil Van Dijka a špičkou kopačky zatloukl balón do sítě.

Ve druhém dějství byli Potters jasně lepším týmem, jenže druhý gól se jim dát nepodařilo. Arnautoviće podruhé Forster vychytal, po hodině hry pak Dioufovu obrovskou šanci zhatil skvělým blokem Van Dijk.

V závěru utkání už ale opět diktovali i hostí. Tadić se možná právem (ale marně) dožadoval penalty poté, co nicméně značně zvýraznil svůj střet s Butlandem. Trápit ho to však nemuselo; stejně jako Warda-Prowse, když z přímého kopu trefil břevno. Southampton po cenné výhře mrzí jen vyloučení Sadia Maného, který musel pod sprchy za vcelku běžný osobní souboj s Pietersem.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SOTON

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele