15. kolo
05.12.2015 13:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Stoke City - Manchester City 2:0

Manchester City podruhé v historii Premier League padl na Britannia Stadium a znovu u toho byl Mark Hughes. Tentokráte však tento zkušený manažer stál na straně vítězného Stoke. Domácí předvedli vynikající výkon a nad favorizovaným protivníkem zvítězili 2:0. Tento výsledek je hozená rukavice pro Leicester, Manchester United i Arsenal, kteří mohou Citizens v tabulce předskočit.

Manuel Pellegrini na předzápasové tiskové konferenci zdůrazňoval, jak bude důležité pohlídat si začátek utkání, ovšem jeho svěřenci si tato slova k srdci nevzali. Hned v 7. minutě ustál souboj s Fernandem Xherdan Shaqiri, po pravém křídle pak unikl i Kolarovovi, na jeho pobídku před branku si naběhl Marko Arnautovič a bez problémů otevřel skóre.

Manchester sice více držel míč na svých kopačkách, příliš nebezpečný ale nebyl. První těžký zákrok si Jack Butland musel připsat zhruba po čtvrt hodině, když dostal hodně prostoru Kevin De Bruyne a jeho skrytá rána nadělala talentovanému brankáři velké potíže. Z následného protiútoku však podruhé udeřili Potters a znovu u toho byl Shaqiri s Arnautovićem. Prve jmenovaný nádhernou kolmicí vysunul rakouského kanonýra a ten nezištně překonal bezmocného Joea Harta.

Marko Arnautović mohl zkompletovat hattrick již během úvodního dějství. V 36. minutě jeho hlavičce po centru Whelana scházel opravdu jen kousek a sedm minut nato, kdy ho do samostatného úniku vyslal opět Shaqiri, trochu zazmatkoval a pouze orazítkoval tyč. Branková konstrukce předtím zvonila i na opačné straně, to když střílel z úhlu Alexander Kolarov a Butland s pomocí tyče vyrazil na roh.

Obrázek hry se příliš nezměnil ani ve druhém poločase. Stoke hrálo v naprosté pohodě a diváci se bavili. V 69. minutě Bojan Krkić efektní i efektivní patičkou oslovil Arnautoviće, ten v dobré pozici ještě přihrával lépe postavenému Shaqirimu, jenomže švýcarský reprezentant míč nedosáhl. Za chvíli se na Harta řítil po dalším pasu skvěle hrajícího Shaqiriho Krkić, v tvrdém souboji byl ale úspěšnější hostující gólman.

Zmar Citizens podtrhla situace čtvrthodiny před koncem - ze hřiště totiž musel pro zranění odstoupit Brazilec Fernando a to v době, kdy už Manuel Pellegrini vyčerpal všechny tři možnosti střídání. Manchester tak dohrával v deseti a domácí si svůj náskok už v pohodě pohlídali. Nutno dodat, že dnes si tři body naprosto zasloužili, a kdyby vyhráli ještě výraznějším rozdílem, nikdo by se nemohl divit.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (15)

Přidat komentář
MCFC_8

MInuly rok sme to zlomili a malo by to pokracovat...1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 To bude boj ale věřím že Stoke porazíme, prokletí prolomeno a věřím ve tři důležité body. Špička tabulky je furt málo rozestoupená a potřebuje se tam držet

Absence snad ubudou.

CITIZENS

Reagovat
t0mmy33MCFC

kompany uz skoro jak rosicky

Reagovat
smazaný uživatel

no ono celkově mi to připadá "směšný" nic proti nikomu a chovám ke sportovcům respekt (sám jsem hrál 3 roky fotbal závodně) ale jsou to chlapy kteří musí přeci dost vydržet, pokud nepočítám zlomeniny a podobné vážné věci, tak některá zranění (nebudu jmenovat týká se celkově fotbalu) jsou směšné a zbytečné...

Pravda Kompany to nějak

Reagovat
smazaný uživatel

nějak dostává více a více.... u někoho je zase lepší pár dní od dech aby se nezranil vážně ale přece jen ...

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
Kuba94

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Stoke

Reagovat
smazaný uživatel

Hrozný výkon obrana opět úplně mimo bože

Reagovat
smazaný uživatel

ty goly nadhera

Reagovat
smazaný uživatel

Hrnčíři nám nedali čuchnout a po zásluze nás porazili. Brazilské duo F+F prohrávalo souboje, Sanga si nepohlídal rakouského Ibru a bylo to. Předvedli jsme bídný výkon a vzhledem k nevyrovnanosti výkonů se to dalo i předpokládat, bohužel. Vymlouvat se na zranění hráčů nemá smysl, neb před sezonou se buduje kádr o min. 22 vyrovnaných hráčích a po 5-7 odehraných kolech zjistíte, že je jich sotva 11! Kde je chyba ?? Liverpool s námi zatočil jako s uličníkama, dnes potters, v týdnu borussia, která dnes vyklepla mnichov ? Na první zápas LM přijede z formy bianco-nero, doma prohraje i s AC Kotehulky Calcio předpokládá se, že od nás dostane nálož, a ono je to obráceně! Nemám z toho dobrý pocit, hra a výkony jsou jak na houpačce! Přitom co post, to samej "bombovej" hráč, teda asi...

Reagovat
t0mmy33MCFC

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele