6. kolo
19.09.2015 16:00 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Stoke City - Leicester City 2:2

Leicester City opět prohrával už 0:2, ale přesto neprohrál. Tentokrát na hřišti Stoke City nezvládl úvod utkání, kdy po chybě Morgana a gólech Bojana s Waltersem prohrávali Foxes právě o dvě branky. Ve druhém dějství však (jak jinak) pod vedením Riyada Mahreze stáhli výsledek na konečných 2:2. Vedle Alžířana se trefil i jeho věrný souputník Jamie Vardy.

Vlastně už dvacet minut po úvodním hvizdu mohlo být po zápase. Jako první perfektně zafungovala spolupráce Arnautoviće s Bojanem, kterou uzdravený útočník po skvělém náběhu zakončil bezvadně. Vzápětí se hrdinou zápasu mohl stát Jon Walters. Po výkopu Butlanda odstavil Hutha, neodbytně dotíral na Morgana a po jeho školácké chybě proměnil samostatný nájezd.

Tehdy by se v hráčích Leicesteru krve nedořezalo. Nebyli by to však Foxes, kdyby se hodlali vzdát bez boje. Ještě do přestávky měl dvě slušné šance Okazaki; první příležitost zmařilo postavení mimo hru - ani tak by ale Japonec Butlanda nepřekonal. Podruhé Okazaki hlavičkoval De Laetův centr těsně nad.

Po změně stran se však hosté dočkali důležitého snížení. Mahrez našel ve vápně Drinkwatera, který pod náporem Arnautovićem spadl. Penalty se chopil nejlepší střelec Premier League Riyad Mahrez a neomylně zavěsil. Druhý gól měl na noze Vardy, ale Butland alespoň v tomto případě prokázal, že je zatím nejlepší gólman sezóny. Nebezpečnou ránu vyrazil nohou.

Dvacet minut před koncem se však svěřenci Claudia Ranieriho dočkali vyrovnání. Opět u toho byl nezastavitelný Mahrez, který hlavičkou prodloužil míč na Jamieho Vardyho. Anglický útočník využil své rychlosti, pronikl až do vápna a i přes neustálý tlak jednoho ze stoperů zakončil přesně - 2:2.

V závěru byli blíže vítězství hráči pod vedením Marka Hughese, ale výsledek už se nezměnil. Cameronova hlavička po centru Shaqiriho totiž mířila těsně vedle, zatímco přímý pokus Shaqiriho z další standardky vyrazil Schmeichel. Leicester se tak nadále drží na senzačním druhém místě, zatímco Stoke neopustilo sestupové pozice.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (5)

Přidat komentář
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
MCFC_8

Stoke uz musi vyhrat...2:1

Reagovat
smazaný uživatel

x

Reagovat
smazaný uživatel

Stoke až na pár hráčů, takže 1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele