25. kolo
06.02.2016 16:00 CET
0 : 3
(0:3)

Reportáž

Stoke City - Everton FC 0:3

Everton dokonale vrátil Stoke bolestivou porážku z domácího utkání. I tentokrát Toffees třikrát pokořili Jacka Butlanda; jejich obrana však tentokrát zůstala nepokořena. Snadnou a jasnou výhru 3:0 gólově zaštítili Romelu Lukaku z penalty, Seamus Coleman a Aaron Lennon.

Už po deseti minutách se začalo vítězství Evertonu jasně rýsovat. Tom Cleverley přijal průnikový pas do vápna od Bryana Ovieda a ve vápně byl sestřelen gólmanem Stoke. Penalta byla logickým vyústěním, chopil se jí Romelu Lukaku, jenž přízemní střelou doprostřed otevřel skóre.

Ještě lepší nálada panovala mezi Karamelkami v minutě číslo 29. Rohový kop Cleverleyho skončil kořistí Seamuse Colemana, který si na něj naskočil rybičkou a překonal Butlanda podruhé. Převaha Evertonu vyeskalovala krátce před přestávkou, kdy zachyboval Philipp Wollscheid a Aaron Lennon postupoval sám na branku. Nájezd proměnil, 0:3, a bylo prakticky rozhodnuto.

Stoke se v utkání nedostalo do žádné výrazné šance - vystřelilo sice třikrát na branku, ale ani jedna rána neměla parametry, že by mohla Roblese překonat. Naopak na druhé straně to pořádně jiskřilo. Lukaku naservíroval míč do dobré pozice Barkleymu, který však rozvlnil jen boční síť. Lukaku poté i zakonoval, ale Butland tentokrát vyrazil míč do břevna. Od pohromy zachránil svůj tým i po hodině hry, kdy opět zakončoval belgický střelec. Ani tehdy se však čtvrté branky hosté nedočkali.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2 (přeji výhru hostům 1:2) 02 SBR

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele