22. kolo
17.01.2016 17:15 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Arsenal na Stoke remizoval 0:0 a je opět první

Vyrovnaný zápas skončil vyrovnaným výsledkem. Stoke si s Arsenalem nic nedarovali, ovšem větší přesnost ve finální fázi spojená s několika výtečnými zákroky brankářů na obou stranách nakonec mají za výsledek bezbrankovou remízu.

První půli kralovaly obě defenzivy. Arsenal, oslabený bez dlouhodobě zraněných hráčů také o Mesuta Özila, vstoupil do zápasu opatrně a nechával herní iniciativu výhradně na Stoke. Domácí si však navzdory územní převaze a viditelné snaze vytvořili první slibnou příležitost až ve dvacáté minutě, a i tehdy Afellay zpoza pokutového území zamířil svou ránu jen vedle Čechovy levé tyče.

Kanonýři odpověděli hned záhy a málem šli do vedení. Výtečná Campbellova kolmice vyslala do samostatného úniku Oliviera Girouda, ovšem brankář Jack Butland stihnul včas vyběhnout a s pokusem francouzského útočníka si skvěle poradil. Hosté jako by se touto šancí uvolnili a Butland měl nedlouho poté znovu co na práci při ráně Oxlade-Chamberlaina. Do kabin tak po vyrovnané první půli odcházeli hráči za bezbrankového stavu.

Do druhé půle vstoupil lépe Arsenal. Po změně stran uběhla jediná minuta a Jack Butland musel dalším kvalitním zákrokem vyrazit dobře umístěnou hlavičku Girouda z rohového kopu. Hosté byli i nadále aktivnější, ale všechny jejich ofenzivní snahy končily na hranici pokutového území. Stoke se ovšem nechtělo nechat zahanbit a v šestapadesáté minutě si vytvořilo svou vůbec největší šanci zápasu. Joselu si však z hranice šestnáctky nepřišel na výtečného Čecha, jenž posléze stihnul lapit i Bojanovu dorážku.

Souboj Joselu vs. Čech se opakoval i deset minut nato a znovu z něj vzešel vítězně český brankář ve službách Arsenalu. Tempo hry neupadávalo ani s přibývajícím časem, jenže oběma týmům scházela větší přesnost ve finální fázi. Se zbývající čtvrthodinou do konce přebral iniciativu zase Arsenal, ale ani drtivé držení míče mu další vyložené šance nepřinášelo. Stoke se uchýlilo k zodpovědnému bránění, z nějž vyráželo dopředu jen sporadicky skrze dlouhé nákopy, s čímž si však obrana Arsenalu zvládala poradit.

Minutu před koncem pak měli hosté namále, když z rohového kopu směřoval míč do sítě hned dvakrát, ale Ramsey i Čech na brankové čáře splnili svou roli a vždy jej odvrátili do bezpečí. Žádné další šance už nepřišly ani během tříminutového nastavení, a tak se Stoke s Arsenalem rozešlo po vyrovnaném průběhu utkání smírně bezbrankovou remízou.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (8)

Přidat komentář
Pharrell

1:2

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 (popř. překvapení 2:1) 01

Stoke na Arsenal doma umí, tipuji, že okolo vápna postaví zdi a uhrají remízu

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Arsenalista

Snad nebude blbnout s Oxem a dá tam Joela.

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 2? Docela odvážný, když jsme tam naposled vyhráli v roce 2010 a to ještě za hrůzostrašných událostí.

Reagovat
Arsenalista

To radši ať prohrajeme, než aby se to opakovalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Domaci svoju kožu nedajú zadarmo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele