27. kolo
27.02.2016 16:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Southampton FC - Chelsea FC 1:2

Série Southamptonu a Frasera Forstera je u konce! V utkání s Chelsea se naopak anglický gólman vůbec nepředvedl, když inkasoval dvě branky, o jejichž chytatelnosti by se dalo polemizovat. Svěřenci Guuse Hiddinka tak dokázali otočit výsledek, jež načal Shane Long. Branky Cesca Fábregase a Branislava Ivanoviće však rozhodly o výsledku 1:2 a prodloužení neporazitelné šňůry Chelsea na 11 utkání.

Utkání úplně nevyšlo brankáři Chelsea Thibautu Courtoisovi. Ten se už v desáté minutě nechal zlákat na dlouhý míč do vápna, u něhož však byl dříve Virgil van Dijk. Jeho centr navíc našel před odkrytou svatyní Shanea Longa, jemuž nechybělo málo, aby přes Azpilicuetu hlavou stlačil míč pod břevno.

Hosté v modrých dresech byli každopádně v prvním poločase, pokud ne přímo lepším, aktivnějším týmem. Určovali tempo hry, míč drželi na kopačkách dvě třetiny času a měli na svědomí i první střelu na branku. Willian přihrál za vápnem Oscarovi, který se nerozpakoval a napálil míč na branku. Fraser Forster však o svou nepřekonatelnou sérii zatím nepřišel.

Southampton neinkasoval před dnešním utkáním už šestkrát v řadě, za což většina fanoušků dává zásluhy především právě Forsterovi, jenž se vrátil po zranění a branku zamknul. Utkání s Chelsea však ukázalo, že jde především o dokonalou defenzivní práci celého týmu. Soares s Targettem na lajnách hlídali Hazarda s Willianem a dalších šest borců sveřepě bránilo prostor před vápnem v neprostupné zdi.

Proto se Chelsea nemohla dlouho dostat k žádné nebezpečné situaci v šestnáctce, vedle Oscara se zajímavě napřáhl už jen Diego Costa, který po půlhodině hry branku přestřelil. Charlie Austin záhy v ojedinělé útočné akci Saints pálil vedle. Southampton se přesto dočkal překvapivého vedení. Dlouhý nákop totiž Baba Rahman fatálně hlavou sklepl Shanu Longovi do samostatného nájezdu, který irský útočník i díky nedokonalému vyběhnutí Courtoise snadno proměnil.

Po obrátce byla Chelsea pořád lepším týmem, jenže disciplinované bránění Southamptonu bylo pro hráče Blues velmi dlouho příliš. V devětapadesáté minutě měl gól na kopačce Diego Costa, který byl po centru Hazarda úplně sám před bránou. Letící míč však nedovedl nasměrovat mezi tři tyče.

Chelsea se však přece dočkala vytouženého vyrovnání. Fraser Forster inkasoval po dlouhých 614 minutách, a že by šlo o nechytatelný projektil, to tedy ne. Hazard šikovně vyslal do vápna Costu, který sice sám nic nevymyslel, ale míč posunul k Cescu Fábregasovi. Jeho centr nabíhajícího Hazarda minul, jenže nekoncentrovaný Forster špatně zareagoval a míč proskákal až do sítě.

S tím se však londýnský celek nespokojil. Southampton doplatil na svou pasivitu dvě minuty před koncem, byť už předtím měl na kahánku. Willian minul branku o pár centimetrů, zatímco Oscar ztroskotal na Forsterovi. Ten však dvě minuty před koncem nedokázal vyrazit hlavičku Branislava Ivanoviće po rohovém kopu, byť měl míč na ruce. Chelsea tak zvítězila v Southamptonu 2:1.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2 0

Reagovat
boby

Vybornej vysledek pro blues!a pomlu ale jiste jdou tabnulkou nahoru!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele