34. kolo
16.04.2016 13:45 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Norwich City - Sunderland AFC 0:3

Sestupový boj je stále otevřený! Norwich přišel o svůj pracně získaný čtyřbodový náskok a v přímém souboji se Sunderlandem prohrál jasně 0:3. Kýženou sedmnáctou příčku sice pořád drží Kanárci, ale vedle jednoho bodu mají na Mackems taky "náskok" jednoho zápasu. Svěřenci Sama Allardyce vytěžili z minima maximum - Borini, Defoe a Watmore proměnili v góly všechny tři střely na branku.

Už začátek zápasu potvrdil, že půjde především o velkou bitvu. DeAndre Yedlin ochutnal hrubou sílu jako první, když jej do reklamních bannerů ošklivě naremploval Robbie Brady. Incident naštval i manažera Sunderlandu Sam Allardyce, jenž se osobně účastnil následné šarvátky.

Brady byl nejzajímavější postavou duelu i nadále - měl na svědomí první střelu na branku a z jeho levé strany vzešla i další nebezpečná situace. Na centrovaný balón si naskočil Mbokani. ale Vito Mannone se ani v jednom případě nemusel přespříliš namáhat.

Kanárci byli lepším týmem, ani Sunderland však v útoku úplně nemlčel. Borini pálil těsně vedle po Kirchhoffově hlavičce, Defoe se zase dostal do zajímavé příležitosti, když Ruddy neodhadl dlouhý míč, a oba dva se tak potkali na levém kraji šestnáctky. Útočník Black Cats však volil přihrávku, kterou sebral jeden z bránících hráčů.

I přes tyto náznaky domácí soupeře přehrávali. Robbie Brady si chvílemi dělal na hřišti, co chtěl, i u pravé lajny se věděl rady a po kličce Van Aanholtovi málem přihrál Kaboulovi na vlastní gól. Mannone však reflexivně zasáhl a poradil si i s překrásnou dalekonosnou ranou Olssona.

Do kabin však odcházeli o poznání spokojeněji svěřenci Sama Allardyce. Ojedinělý brejk Černých koček vedl Defoe, k míči se ve vápně dostal Fabio Borini, jehož nešikovně sešlápl André Wisdom. Nařízenou penaltu pak sám poškozený s přehledem proměnil.

O přestávce překvapivě zůstal v kabině Robbie Brady, jehož nahradil Nathan Redmond. Ten však hned zkraje druhé půle vypálil z velké dálky a trefil tyč. Norwich se v klíčovém utkání sezóny popravil sám. Bassong udělal krátce nato velkou chybu, uprostřed pole jej obral Kirchhoff, jenž míč předal Fabiovi Borinimu. Jeho pas přes šíři vápna byl dokonalý a Jermain Defoe ve skluzu snadno sklepl míč do sítě.

Kanárci se ale nehodlali vzdát bez boje a především Dieumerci Mbokani byl pro Sunderland nebezpečný. Po souboji s Kaboulem se na něj měla pískat desítka, o chvíli později už silný forvard sváděl souboj s Koném, který ho dobře tísnil a nakonec střelu i zblokoval. Cattermole mohl míč snadno odkopnout z malého vápna, což za chvíli zopakoval po další Mbokaniho střele.

Z Norwiche zahrozil ještě aktivní Redmond, ale Mannone byl dnes nepřekonatelný. Udeřilo naopak na opačné straně. Čtvrt hodiny před koncem si ještě Watmore před Ruddym míč ukopl, v nastaveném čase ale gólmana domácích rychle obešel a se štěstím procedil míč do sítě.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kanárci vyhrají. 2:1

Reagovat
Infernoqt

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
t0mmy33MCFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kucka

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dik

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele