28. kolo
01.03.2016 20:45 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Norwich City - Chelsea FC 1:2

Chelsea pokračuje na vítězné vlně a připisuje si třetí výhru v řadě. Z Carrow Road si veze tři body především díky dobře zvládnutému prvnímu poločasu, na jehož začátku a konci zásluhou Kenedyho s Costou skórovali, a po změně stran svůj náskok prakticky jen bránili. O dramatizaci se postaral Nathan Redmond, na více se už ale Canariens nezmohli.

Favorit ze Stamford Bridge si na východě Anglie snad ani lepší vstup do utkání nemohl přát. Běžela zhruba nějaká třicátá vteřina zápasu, když míč přes půl hřiště potáhl Eden Hazard, přihrál Kenedymu, mladičký Brazilec dostal před šestnáctkou hodně prostoru, čehož využil a prudkou přízemní ranou v čase 00:39 otevřel skóre. Letní posila z Fluminense nastoupila v Premier League v základní sestavě podruhé, poprvé tomu bylo v listopadu loňského roku shodou okolností právě proti Norwichi. Asi nikoho tak nepřekvapí, že se jednalo o Kenedyho premiérovou ligovou trefu.

Domácí příznivci museli být z výkonu svých oblíbenců zklamaní, Canariens se v první polovině k ohrožení Thibauta Courtoise vůbec nedostali. Příliš nebezpeční nebyli ani hosté, nicméně ze dvou střel dokázali vytěžit dva góly. V nastaveném čase úvodního dějství sklepl Fabregasův aut Hazard k Traorému, jenž okamžitě vysunul nabíhajícího Diega Costu a ten s přehledem překonal Ruddyho. Kanonýr Chelsea stál však v době přihrávky v ofsajdu a gól tak neměl platit.

Rozhodčí to ovšem nepostřehli, čímž jen přilili olej do ohně - svými verdikty si totiž hráče i fanoušky Norwiche znepřátelili už předtím, zejména pak při situaci, kdy Courtois chytil do rukou jednoznačnou malou domů od Garyho Cahilla, přičemž píšťalka sudího Masona zůstala němá.

Žlutozelení svůj výkon ve druhém poločase zlepšili a snížení měl na kopačce v 53. minutě Cameron Jerome, jenomže po pěkné akci Pinta s Hoolahanem a ideálním sklepnutí od Martina z malého vápna trestuhodně přestřelil. Vykřesat jiskřičku naděje se podařilo až o čtvrthodinu později Nathanu Redmondovi, kterého parádním pasem oslovil Hoolahan, a rychlonohý křídelník z úhlu napálil balón nechytatelně pod břevno.

Jednadvacetiletý Redmond pak dokonce nebyl daleko od vyrovnání, jeho střela se ale mezi tři tyče nevešla. Kolektiv Alexe Neila se v závěru snažil s vypětím všech sil o vyrovnání, s výjimkou hlavičky Russela Martina, již zlikvidoval Courtois, si však žádnou vyloženou příležitost nevypracovali a jejich sérii bez vítězství stále trvá.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Potvrdíme formu 0:2

Reagovat
vanGomm

Tip 1X.

Reagovat
smazaný uživatel

1:4 2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
hradec

Norwich City 0:2 Chelsea FC

Reagovat
Noustress

neverím vlastným očiam, že sme hrali na troch obrancov, Hiddink asi chodí na efotbal a číta moje príspevky

Reagovat
smazaný uživatel

... to bude tim, taky si to myslim

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele