25. kolo
06.02.2016 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Newcastle United - West Bromwich Albion 1:0

Newcastle je v suchu! Mitrović se letos trefil v pátém zápase, teprve podruhé však může zároveň slavit i tři body, které jeho tým do příštího kola posouvají mimo sestupové příčky. West Brom naopak za pět ligových duelů uhrál pouze tři remízy a od sestupu ho dělí už jen šest bodů.

Straky vlétly na hosty nebývalým způsobem a jen díky Fosterovi byl stav v osmé minutě stále bezbrankový. Towsend to zkoušel z dvaceti metrů, Mitrović neuspěl z bezprostřední blízkosti. Od atraktivity na hony vzdálený duel se hrál vlastně jen na jednu branku a po půlhodině už mohli domácí fanoušci slavit, i když až na druhý pokus.

Ve 29. minutě totiž nechal diváky vzpomenout na svou pumelici starou pět let a jeden den Tioté, který střelou z dálky rozvlnil síť, málo vídaná situace mu nicméně radost zkazila - po konzultaci s pomezním totiž sudí Mason uznal postavení Mitroviće za ofsajdové kvůli bránění v zorném poli brankáře. Jenže neuběhly ani tři minuty a skóre se opravdu měnilo. Početná lajna obránců si nevšímala jediného útočníka mezi nimi, Shelvey tak svou kolmicí vyslal právě Mitroviće tváří v tvář brankáři, kterému nepomohl ani včasný výběh na samou hranu vápna.

Šokovat pak mohl minutu před odchodem do šaten McClean, ale po výborné přihrávce Gardnera ztroskotal na obětavém Taylorovi. Pán hřiště se tak neměnil ani v druhém dějství, ač se Newcastle nemohl nějaký čas k šanci na pojistku dostat. Až v 66. minutě hlavičkoval jen decimetry nad břevno Wijnaldum po centru Townsenda, který chvíli poté pěknou technickou ranou rozezněl tyč. V 70. minutě pak nevyužil jasné příležitosti Sissoko, ten po spolupráci s prvně neúspěšným minul z bezprostřední blízkosti.

V nastaveném čase přitom ještě dostali hosté možnost v podobě rychlého kontru, Rondon však nepochopitelně zkazil finální přihrávku a dalšího gólu se tak diváci už nedočkali. Málo platná tak byla střelnice, kterou pro domácí otevřeli Baggies, jejichž branku ohrozila dvacítka střel, přestože však jedna jediná mířila do černého, pasivní hosté ani tak neměli nárok na odvoz bodů a svou hrou z posledních týdnů si trestuhodně zahrávají s namočením do bojů o záchranu.

Autor: Josef Gvoždiak / bbc.com, espnfc.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat
NuFc23

Ked uz teraz nevyhraju, tak neviem kedy

Reagovat
Beros

Bereš mi slova z úst...

Reagovat
smazaný uživatel

0:2. A bude pokoj od toho klauna čo si hovorí manažér, nech sa vráti do derby.

Reagovat
NuFc23

To by chcel kazdy, ale potom to bude pre nas asi koniec a pre neho bude jedno ci v champe bude trenovat nas ci derby

Reagovat
Beros

Reagovat
NuFc23

Co?

Reagovat
Beros

Ale nic...

Reagovat
NuFc23

no daj

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
Devil

Straky Go Go!

Reagovat
kissak

Dnes už se prostě musí vyhrát v případě jakéhokoliv jiného výsledku McClaren ven!!!!

Reagovat
Beros

Co je to zas za sestavu???????

Reagovat
Devil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele