31. kolo
20.03.2016 14:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Newcastle United - Sunderland AFC 1:1

Po šesti porážkách v řadě se Newcastle konečně v derby se Sunderlandem dopídil alespoň k bodu. Remízu 1:1 zachránil Strakám krátce před koncem Aleksandar Mitrović, který tak odpověděl na trefu Jermaina Defoa ze závěru prvního dějství. Z dělby bodů je však nejšťastnější Norwich, který na protivníky v boji o sestup drží dva, respektive tři body náskoku.

Začátek utkání byl trošku chudší, zajímavě se napřahovali Defoe s Mitrovićem, kteří však minuli branku. Rodwella zase vychytal Ellito. Velkou šanci prolomit bezgólový stav měl po půlhodině Jonjo Shelvey, jemuž se naskytla exekuce přímého kopu ze slabých dvaceti metrů. Pálil po zemi a na stranu brankáře Mannoneho, ale prostor tří tyčí minul. Podobně si vedl na druhé straně Wahbi Khazri, který však neměl tak výhodnou pozici k zakončení.

Sunderland však v Tyne-wear derby poslední roky dokonale umí a dokázal to ještě do přestávky. Khazriho roh nakrátko zakončil Borini, jehož ještě Elliot vychytal, avšak odražený míč zadáci Newcastlu neubránili. Proti Jermainu Defoeovi nikdo nestihl vyběhnout a drobný kanonýr povedeným volejem otevřel skóre. Defoe tak bez dvou týdnu přesně po roce zopakoval svůj gól z derby - tentokrát však nebyl vítězný.

Newcastle potřeboval ihned zkraje druhé půle na rivala zatlačit, což se mu povedlo téměř dokonale. Townsendův roh přes Mitrovićovu hlavu dolétl k Pérezovi, který krkolomně nasměroval míč na branku - z čáry za překonaným Mannonem jej však vykopl do bezpečí Yann M’Vila. Krátce nato zakončoval hlavou po centru Sissoka Mitrović, ale tentokrát byl Mannone na správném místě.

Hrozilo však na obou stranách a Rob Elliot musel v 58. minutě vytáhnout těžký zákrok. Khazriho průnik do vápna dovedl do konce Van Aanholt, jehož pohotová pumelice mířila pod břevno - vymrštěná Elliotova ruka však míči zkřížila cestu a zabránila v cestě do sítě.

V poslední půlhodině byl Newcastle jasně lepší a Sunderland se k ničemu nedostal. Ani Straky však nebyly extra nebezpečné. Až do vyrovnání se pouze propagačně pokoušeli o střely Ayoze Pérez či Jonjo Shelvey.

Rozhodující okamžik utkání však přišel až ve čtyřiaosmdesáté minutě, kdy se konečně dostal do pohodlné pozice Georginio Wijnaldum. Na pravé straně si poradil s bránícím N’Doyem, exkluzivním centrem oslovil Aleksandara Mitroviće a ten už hlavou míč dokázal dostat do sítě.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

Po 6 prohrách už to musííí klapnout

Reagovat
smazaný uživatel

No nemyslím po 6-ti našich prohrách v řadě, ale po 6-ti prohrách v derby

Reagovat
Beros

Tak pod panem Benitezem to bylo proti Liškám o dost lepší a je třeba začít konečně sbírat body... Pane Benitezi, máte 5 dní na to, abyste to natlačil do hlavy hráčům...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak snad si to tu pan Benitez přečte a dá si říct

Reagovat
smazaný uživatel

Elliottt - Janmaat, Taylor, Lascelles, Colback - Townsend, Shelvey, Wijnaldum, Sissoko - De Jong - Mitrovic

Andros by se mel dat za ten tyden dokupy, aby mohl hrat od zacatku. Gini odehral na CM svuj prvni dobry zapas od Vanoc. Otazka je Mitrovic. Podle me si zaslouzi jeste jednu sanci, ale klidne at tam hraje Perez nebo Doumbia. De Jonga bych ale rad videl od zacatku, s nim mame myslenku pred vapnem, bez nej je to vsechno jen na nahodu.

Reagovat
Beros

Colbackovi levý bek sedí, moc se mi proti Liškám líbil... Možná, že jsme konečně našli tvořivého levého obránce, i když je přečasné něco soudit!!! Nevím, co každý vidí na Sissokovi... Já teda vůbec nic!!!! Takže sestavička v pořádku, jen místo Sissoka Pereze a nejsem si jistý, jestli Mitrovic v derby udrží nervy na uzdě!!! Tudíž bych začal s Doumbiou nebo Rivierem a Mitrovice v průběhu, samozřejmě podle vývoje zápasu...

Reagovat
smazaný uživatel

Sissoko me dlouhodobe bytaci a proti Foxes taky. Je ale pravda, ze Benitez ho nasadil na levou stranu s jasnym prikazem, ze to musi cpat do vapna a byly z toho dve velky sance. Sissoko ma problem, ze hraje s hlavou dole a bylo posledni zapas videt, jak nevi o spoluhracich okolo, narozdil od toho De Jong a Ayoze maji ohromny prekled. Zase ale nemaji jeho fyzicku, silu v osobnich sobojich..

Nejradsi bych napsal Ayozeho na hrotu, ale on musi hrat vedle silnyho forwarda, takze Mitrovic nebo Cisse je nutnost. Nevim jak Doumbia, pokud je fyzicky mimo, tak absolutne nechapu jeho hostovacku.

Reagovat
NuFc23

3:0 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Musime

Reagovat
Infernoqt

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

▒▓██ N █ U █ F █ C ██▓▒ VYHRAJEM

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0-0

Reagovat
smazaný uživatel

Bože prosííím!!!

Reagovat
smazaný uživatel

ty zmetky snad zničíme

Reagovat
Beros

Výkon celkem solidní, ale pouze bod... Uvidíme, co pan Benitez vymyslí během repre přestávky.

Reagovat
smazaný uživatel

Nádherný zážitek! Navíc Mitro by to ještě dal,to šlo vidět, konečně! To bude Pán střelec časem!!! Až Ti kluci dorostou,pokud je neprodaj,tak to bude ještě Sir Hobby Robson mít konkurenci! Doufám, ve vším respektu samozřejmě

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele