27. kolo
19.04.2016 20:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Newcastle United - Manchester City 1:1

Citizens se chtěli odpoutat na třetí příčce dál od Arsenalu, ovšem na půdě Newcastlu nepotvrdili roli favorita a získali pouze bod. Domácí hráli s Manchesterem City vyrovnanou partii, dokázali navázat na gól Sergia Agüera, a to zásluhou Vurnona Anity, a i nadále živí reálnou naději na záchranu.

Straky, notně povzbuzené o víkendový skalp nad Swansea, se svého soupeře nebály a bylo to vidět už od začátku. Už ve 4. minutě si vytvořily dobrou možnost ke skórování, to když Townsend hezky zakličkoval na pravé straně, poslal centr na hlavu Cissého, pročež se domácí forvard prosadil jen hlavičkou nad.

Na druhé straně se hostům podařilo načít účet ve 14. minutě. Po Townsendově faulu rozehrávali hosté hodně zajímavou standardku, Kolarov z levé strany poslal centr na hlavu Agüera a ten pohodlně zacílil pod břevno. Na 100. branku v Premier League potřeboval jen 147 zápasů, nicméně dle opakovaných záběrů se radoval asi jen za cenu ofsajdu.

Newcastle každopádně neskládal zbraně. Protože De Bruyne nepotrestal špatnou rozehrávku soupeře a z dálky pálil jen mimo, mohli domácí udeřit. Po Kolarově špatné rozehrávce ještě po svém sólu pálil Sissoko jen do brankáře Harta, ale ve 31. minutě už z levé strany po zasekávačce pálil přesně ke vzdálenější tyčce Anita.

Ve druhém poločase se Manchester City snažil najít cestu za navrácením vedení na svou stranu, že by si však vytvořil na soupeře nějaký větší tlak, to se říci určitě nedá. A čím více se blížil konec utkání, tím více bylo těžší prolomit defenzívu zachraňujícího se celku. V 54. minutě zahrozil Jesús Navas, jeho střelu z úhlu však zlikvidoval gólman Darlow.

V 63. minutě pálil po dobré přihrávce Jesúse Navase z vyložené pozice Agüero, zamířil ovšem jen do připraveného Darlowa, který míč zkrotil i na druhý pokus. V závěru utkání se snažil domácího brankáře překonat hlavou střídající Bony, ani on však neuspěl. Rukavice Darlowa míč vyrazily do zámezí.

V 81. minutě se na hřiště dostal Wijnaldum a právě on mohl dvě minuty před koncem základní hrací doby rozhodnout. Ayoze Pérez mu adresoval pěkný pas, Nizozemec se dokázal v šestnáctce prokličkovat k zakončení, avšak Hart mu jeho pokus vyrazil. Následná další střela pak mířila pouze do boční sítě.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Snad, víc psát nebudu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
Beros

3:1

Reagovat
MCFC_8

Na stranu vieme....zopakovat vykon z dneska... 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
NuFc23

Stale dufam

Reagovat
t0mmy33MCFC

ta neskutecna ligova serie vyher musi nekdy skoncit...ale ted to jeste nebude... 0,3

Reagovat
t0mmy33MCFC

mysleno samozrejme proti NUFC

Reagovat
t0mmy33MCFC

a je po serii letos City remiza na Aston Ville, Newcastlu i Norwichi

Reagovat
diastan

Vincent Kompany and Raheem Sterling are back for Newcastle United clash!

Tak už se nám to pěkně povracelo, hráči chytají formu, Newcastle jeden z nejoblíbenějších soupeřů, tak snad nebude problém.

TIP : 1:3.

Real se blíží

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Jatky. 0:4

Reagovat
smazaný uživatel

Za 1

Reagovat
Zajda

1-3

Reagovat
smazaný uživatel

Víte prd kdo jsou Magpies . City byly rádi za bod , koukal jsem na zápas a nádhera.

Aguero dal gol z ofsajdu,takže vlastně výhra .

Reagovat
t0mmy33MCFC

tak s tim radi za bod mas realne pravdu...gol byl z ofsajdu ale za to muzou rozhodci...naopak pak mohla byt penalta na Kuna... i kdyz dle meho nazoru spis ne...ale anglicti komentatori rikali ze jo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele