18. kolo
26.12.2015 18:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Newcastle United - Everton FC 0:1

Až poslední akce utkání rozhodla o výsledku podvečerního zápasu Evertonu v Newcastlu. Zápas stál a lámal se na výkonu Roba Elliota, gólman Magpies byl celé utkání nepřekonatelný, ale v nastaveném čase druhého poločasu nezvládl dokonale centrovaný míč, čehož využil střelec Tom Cleverley. Everton se díky hubené výhře posunul do horní poloviny tabulky, naopak Newcastle zůstává na sestupové pozici.

Toffees do utkání lépe i vstoupili, Elliot se poprvé dostal do permanence v sedmé minutě, když na něj po centru Bainese střílel Kevin Mirallas. Belgický křídelník zkoušel štěstí i po čtvrthodině hry, s jeho ranou na hranici vápna však gólman problém neměl. Everton letos drží jeho krajan Romelu Lukaku, který při své první velké šanci taktéž ztroskotal na Robu Elliotovi.

Newcastle se v prvním poločase nedostal k prakticky žádnému nebezpečí, vždy mu k pořádnému zakončení kousíček chyběl. V pětadvacáté minutě centroval do vápna Janmaat a Mitrović se hlavou natahoval marně. Chvíli poté už Mitrović hlavičkoval lépe a Pérez těsně nedosáhl na míč před pozorným Howardem.

Druhý poločas měl dvě fáze, v nichž oba brankáři excelovali. První přišla krátce před šedesátou minutou, kdy perlil Elliot. Lukaku se po přihrávce Barkleyho procpal do vápna a následoval reflexivní zákrok nohou. Irský brankář se následně zaskvěl i proti ráně Lennona.

Newcastle měl naopak zářivou pětiminutovku mezi sedmdesáti odehraných minutách. Nákop Elliota si nejprve zpracoval Ayoze Pérez, jenž mířil zpoza vápna těsně vedle. Zlatou šanci na rozhodnutí spálil Mitrović, který po centru Sissoka naběhl před Howarda úplně sám - jenže těsně minul. Brankář Evertonu si svoji hvězdnou chvilku užil po chvilce, když skvěle zasáhl proti bezprostřední hlavičce Wijnalduma.

Centrovaný míč musel krotit i Rob Elliot, který zasahoval po hlavičce Funese Moriho. Elliot si vybral jedinou slabou chvilku v jinak dokonalém výkon ve třetí nastavené minutě a k neštěstí domácích stála okamžitě Newcastle bod. Další rohový kop totiž vyboxoval jen k Tomovi Cleverleymu, jenž pohotově nasměroval míč hlavou do odkryté sítě.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (7)

Přidat komentář
Beros

Pome, hoši, pome...

Reagovat
smazaný uživatel

S bodom by som sa uspokojil, everton body nerozdava lahko, dôležitejší zápas bude potom o dva dni proti WBA tam musíme vyhrať tipujem 1:1

Reagovat
Infernoqt

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Newcastle doma hrát moc neumí, stejně jako Everton venku....tip 1 - 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Y.Cabaye

Vtip

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele