17. kolo
19.12.2015 18:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Newcastle United - Aston Villa 1:1

Newcastle měl doma proti Aston Ville rázně nakročeno už k třetímu vítězství v řadě, ovšem parádní trefa Jordana Ayewa nakonec smazala branku Fabricia Colocciniho a vzešla z toho dělba bodů po konečném výsledku 1:1. Pro oba celky je podobný výsledek nedostatečný, neboť nadále zůstávají plně namočeny v záchranářských bojích.

Po valnou většinu první půle byl na hřišti jen jeden tým, a to ten domácí. Villans působili matným dojmem a mohli být rádi, že se do přestávky udrželi na přijatelném stavu skóre. Po změně stran jakoby vyběhl na trávník zcela nový tým a svěřenci Remiho Gardeho naopak druhou pětačtyřicetiminutovku opanovali ve velkém stylu. Přesto nadále zůstávají zcela osamoceni na samém dně tabulky a ve zbytku sezony budou čelit také historickým statistikám - kdo totiž byl poslední na Vánoce, obvykle se s Premier league na konci sezony také rozloučil. Ville v tuto chvíli chybí na záchranu celých deset bodů, Newcastle drží právě ono první nesestupové místo.

Magpies šli do zápasu v dobrém rozpoložení, koneckonců skalpy takových týmů jako Liverpool nebo Tottenham musí zvednout sebevědomí každému. Zároveň je však náročné udržet motivaci a soustředění i proti papírově slabší Ville, a právě s tím mají hráči Newcastlu dlouhodobě potíže. Po úvodní půlhodinu se diváci na St. James‘ Parku dočkali pouze ojedinělých zakončení a až teprve s blížícím se koncem úvodního poločasu domácí pookřáli.

Nejprve ještě Sissokovy centry nedokázalo duo Mitrović-Wijnaldum dostat do sítě, ovšem aktivní srbský útočník, jenž v průběhu poločasu nahradil na hřišti zraněného Papisse Cissého, přinutil Brada Guzana v brance Villans ke kvalitnímu zákroku, z nějž vzešel rohový kop. Ten rozehrál Siem de Jong zdánlivě nepovedeně, avšak míč kuriózně proklouzl pokutovým územím až ke Coloccinimu, jenž svým gólem po více ne třinácti měsících poslal domácí do vedení. Když pak z přímého kopu nedokázal na brankáře Elliota vyzrát Leandro Bacuna, šlo se do kabin za těsného vedení Newcastlu.

Zápasu nesvědčily ani nepříjemné podmínky v čele s podmáčeným trávníkem, ale ani to Aston Villu po změně stran nezastavilo k velkému výkonu. Jako první provětral Elliotovy rukavice Jordan Veretout a Ayew pak divoce branku domácích přepálil, ovšem i to svědčilo o nové aktivitě hostí. Dost možná klíčový moment nastal v sedmapadesáté minutě, když se De Jong ocitl po výborném pasu Wijnalduma ve výtečné příležitosti, avšak trestuhodně minul.

Villa trestala hned záhy - uplynulo jednašedesát minut a bylo vyrovnáno. Střídající Rudy Gestede přinutil Elliota k výtečnému zákroku konečky prstů, ovšem odražený míč spadl k Jordanu Ayewovi a ghanský reprezentant bez váhání překrásnou křižnou ranou umlčel domácí tribuny, tedy kromě sektoru vyhrazeného hostům.

Zaskočený Newcastle se již z této situace nedokázal odrazit a chybělo jen málo, aby dobře rozjeté utkání dokonce prohrál. Gestede totiž čtyři minuty po Ayewově gólu jen těsně ve skluzu minul a do třetice si vylámal zuby na výtečném Elliotovi. Oba celky pak v závěrečných minutách toužily po vítězství, ale ani poslední šance zápasu z kopačky střídajícího Pereze gólem neskončila.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (10)

Přidat komentář
Beros

Je potřeba potvrdit formu!!!!

3:1

Reagovat
kissak

Bojím se, aby to zase nebylo trápení: Proti velkým favoritům příjemně překvapíme a naopak nebereme body tam kde bychom měli brát i tak věřím ve výkonostní i psychický růst - 2:1.

Reagovat
NuFc23

2:0, mohlo by to byt uz bez trapenia

Reagovat
smazaný uživatel

Vážení přátelé ,příznivci ,sportu a hlavně sázkaři. Dovolte abych Vás varoval pře nákupem tipů z mailu salveto@email.cz. Nabízí se na různých serverech ,lákají na vysoké kurzy-sázky na počet golů,poločasy,atd. kdo zná ,ví co je to za kurzy. Nabízejí předplatné, které po ok tipu kurz. průměr. 1,98 okamžitě zvyšují ,atd. Testoval jsem je 3 měsíce ,průměr tipů je 2,02 a úspěšnost 30%. Předávám to dále, abych šetřil peníze i případným zájemcům.

Reagovat
Infernoqt

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Bude stačit i 1:0 jen ať jsou to 3 body

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 popř. 2:2, 02

Druhá výhra by zde šla

Reagovat
Devil

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele