23. kolo
23.01.2016 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Manchester United - Southampton FC 0:1

Žádná velká podívaná nebyla k vidění v sobotu odpoledne na Old Trafford. Naprosto neškodný Manchester United nedokázal Frasera Forstera v bráně Southamptonu nikterak ohrozit, a ten tak od svého návratu po těžkém zranění ještě neinkasoval. Saints hráli to, co potřebovali, a tři body pro ně v závěru zajistil přesnou hlavičku střídající Charlie Austin, čerstvá posila z Queens Park Rangers.

Jako první stojí za zmínku situace ze 13. minuty, kdy zpoza velkého vápna pálil Daley Blind. Ne tak ani proto, že by jeho pokus měl gólové parametry, neboť Forster míč bezpečně ukryl ve svých rukavicích, ale především kvůli faktu, že se jednalo o jedinou přímou střelu Red Devils na branku v tomto utkání.

Hosté si největší příležitost úvodního dějství vypracovali v 36. minutě, kdy Shane Long chytrou přihrávku oslovil Maného, jenomže senegalskému reprezentantovi v rozhodujícím momentu selhalo zpracování a balón tak bez problému sebral David De Gea. Španělský gólman dnes také příliš práce neměl, při další šanci Victora Wanyamy zasahovat nemusel, jeho hlavička totiž mířila vedle.

Jelikož toho fotbalisté na hřišti mnoho zajímavého nepředvedli, mohli se diváci u televizních obrazovek pobavit alespoň nezvanou návštěvou z říše zvířat. Někteří příznivci tuto myš ve svých ironických tweetech vyhlásili hráčem zápasu.

Když už se zdálo, že se dnes oba celky rozejdou smírně, přišla 87. minuta a standardní situace Jamese Ward-Prowse. Talentovaný záložník svým centrem našel přesně hlavu nehlídaného Charlieho Austina a ten se při své premiéře v drese Southamptonu stal hrdinou utkání. Ronald Koeman si tak musel mnout ruce a to i kvůli tomu, že oba hlavní aktéři gólové akce přišli na trávník až v závěrečné půlhodině.

Žolíkem mohl být i Adnan Januzaj, dvacetiletý Belgičan, který se vrátil z půlročního hostování v Borussii Dortmund, však v poslední nastavené minutě prostor mezi třemi tyčemi těsně minul a porážku Manchesteru United neodvrátil.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2 0

jdu do remízy

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 Rooney,Herrera

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
PePiG7

2-1 Rooney,Martial-Mane

Reagovat
smazaný uživatel

Co zas ta praseci hlava z Holandska zamysli z Lingaardem???to prase musi byt bud po mrtvici,nebo po mozkove obrne...ach jo...nez ho zase vystrida nekdy v 65.minute,tak hrajem zase o deseti :-( pak se ten veprovy dobytek muze vztekat na lavicce..at bude ten jehi Jesse palit sanci za sanci....ten hrac by netrefil ani vodu z lodi...

Reagovat
MySch017

dnes neboli šance, ktoré by zahodil...možno aj preto, že si žiadne šance MU nevytvoril.

Reagovat
smazaný uživatel

co se musí stát aby van Gaal vyjel z Old Trafford ?

Reagovat
Devil

Atentát

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Snad už ho konečně vyženou!!!!!!

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
REPLIKATOR

LVG

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele