5. kolo
12.09.2015 18:30 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Manchester United - Liverpool FC 3:1

Pokud něco dokonale pasuje na klišé "zápas dvou poločasů", je to právě tohle severozápadní derby. To před přestávkou nudilo až běda, zatímco po ní nabídlo mimo jiné bez přehánění jeden z nejúchvatnějších gólů v dějinách Premier League a Martialův premiérový gól jen pár minut po příchodu na hřiště...

Úvodní dějství večerního šlágru opravdu skoro nestojí za řeč. Oba týmy jako by neměly nejmenší ponětí, jakou cestou chtějí útočit, a skrze koho vlastně mají ony ataky vytvářet a vést. Jednu zajímavou situaci nakonec nabídly akorát počáteční minuty, kdy brankář Mignolet hodil míč přímo na kopačku Fellainiho, který svůj pohotový lob hrozivě neukormidloval.

Do druhé půle Manchester United nastoupil již bez Memphise a brzy po obrátce se také ujal vedení. Mata si při standardce porozuměl s Blindem, který jejich společný signál zhodnotil volejem přímo do pravé šibenice Mignoletovy klece.

Tak se stalo ve 49. minutě a zhruba o pět minut později Liverpool zahájil vesměs jedinou ze svých lepších pasáží.

V jednu chvíli De Gea spolu s kolegy vzadu riskovali natolik, že nebýt Firmino větší sobec, možná Man Utd o vedení obratem přicházel. Posléze už sám De Gea likvidoval velkou šanci Ingse a Daley Blind výtečně na brankové čáře zachytil Škrtelovu koncovku po rohovém kopu.

Tenhle úsek zápasu byl v mnoha směrech rozhodující. Kdyby tehdy Liverpool vyrovnal, bylo by to samozřejmě o hodně jiné, místo toho si ale Herrera na naivním Gomezovi vykoledoval penaltu, aby ji pak na Shearerův způsob sám nekompromisně proměnil.

Liverpool se v 84. minutě mohl vrátit do zápasu skrze kroucenou ránu Ibeho, pro níž si krásně doskočil De Gea. A to úplně nejlepší si dnešní derby schovalo až na závěrečné minuty.

Nejprve komentátory zanechaly v němém úžasu famózní Bentekeho nůžky v neortodoxní (a zvláště složité) pozici, posléze se debutující nejdražší teenager planety Anthony Martial vytasil s věrnou kopií individuálního sóla Thierryho Henryho v těch nejlepších letech.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (22)

Přidat komentář
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
MCFC_8

1:0...Liverpool bez Coutinha, United klasika s vlastnym golom

Reagovat
Tuxedo

2:2

Reagovat
diastan

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

přání 1:2, realita asi 2:1 popř. kompromis 1:1 (přání dvě) hlavně ať Ďáblové nevyhrají

Reagovat
PePiG7

3-1 Depay, Mata, Wazza-Benteke

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
Devil

x

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 Pevne verím že sa trafí už konečne Rooney a ukáže kritikom že na to má aj na staršie kolená

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Remiza 1:1 budeme radi LFC

Reagovat
REPLIKATOR

3:0 Rodgers out!

Reagovat
smazaný uživatel

Začínám přehodnocovat názor na příchod Martiala a Sweinsteigera

Reagovat
smazaný uživatel

yes, konecně ta hra něak vypadal, pool až na nádhrný gol Bentekeho totálně nulovy, a Martial si asi lepší start nemohl přát, navíc supr výkon od Blinda a jistata Davida v bráně! Tak to má vypadat!

Reagovat
Stamby

United je kvalitnější , hráli systematičtěji (a to i s Fellainim na hrotu) ale hlavně i bojovněji což je v Classic derby zásadní.

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělé!Pěkně ten mladý kousek vyjebal u toho 3 gola toho úchyla Škrtěla

Reagovat
smazaný uživatel

D.De Gea opět ukázal co je za extratřídu. I díky němu máme 3.body.

Reagovat
smazaný uživatel

Luxusní úvod Martiala

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele