8. kolo
03.10.2015 16:00 CET
6 : 1
(1:1)

Reportáž

Manchester City - Newcastle United 6:1

Sergio Agüero se zapsal do historie Premier League. V utkání Manchesteru City s Newcastlem totiž nasázel neuvěřitelných pět gólů, čímž vyrovnal rekord Shearera, Andyho Colea, Berbatova a Defoea. Stihl to však rekordně rychle, za pouhých 21 minut. Především díky němu porazili Citizens svého soupeře jasně 6:1 a minimálně do zítřejšího večera se posunul do čela tabulky.

Svěřenci Manuela Pellegriniho měli v zápase co napravovat, předchozí dvě ligové utkání totiž prohráli. Vstup se jim povedl, do desáté minuty mohli otevřít skóre hned několikrát. De Bruynův přímák Krul vyrazil, ale Silva vrátil míč před branku, kde Krul ani nevěděl, jak nadvakrát Fernandovi šťouchance zastavil při cestě do sítě. O minutu později měl šanci Silva, který lobem překopl i branku.

Po čtvrthodině hry však Newcastle domácí naprosto šokoval. Mladý Mbabu lehce přešel přes Zabaletu, a přestože Mangala jeho centr odvrátil, Wijnaldum míč obratem posadil na hlavu Alexandru Mitrovićovi. Hlavička bývalého forvarda Anderlechtu byla jeho prvním v černobílém dresu a v této sezóně vůbec první pro Newcastle na hřišti soupeře.

Manchester City si však z této situace ponaučení nevzal a do deseti minut byl Joe Hart opět v ohrožení. U obou akcí byl opět zakončující Mitrović, který nejprve pálil za vápnem nad branku, aby na druhý pokus po Sissokově přihrávce úplně sám před Hartem na anglickém gólmanovi ztroskotal. Zaplaťpánbůh, že selhal, jelikož v době nahrávky stál v poměrně zřetelném ofsajdu.

V závěru poločasu už se ale do jasné převahy dostali domácí. Ďábelskou desetiminutovku načal i uzavřel Sergio Agüero. Argentinec pálil z hranice vápna těsně vedle, v čemž jej posléze napodobil i Fernandinho. Taktovky se tak musel chopit uzdravený Silva, jenž krásným centrem vybídl Fernandinha na zteč a jeho vracečku před prázdnou branku uklidil do sítě právě Agüero.

Gól do šatny Manchester City obrovsky pomohl - především tedy Agüerovi. Nejlepší střelec minulého ročníku totiž rozjel neuvěřitelný gólostroj, který se může měřit i s nadpozemským představením Roberta Lewandowskiho z Bayernu Mnichov. Sergio Agüero do pěti minut po obrátce zkompletoval hattrick a za dalších patnáct už na jeho kontě svítilo číslo pět. K těmto zásahům mu navíc stačilo neskutečných deset dotyků s míčem.

Všechno začalo v minutě číslo 49, kdy Agüero po přihrávce Silvy vypálil a i díky teči Gouffrana vstřelil vítězný gól utkání. Jen o minutu později si Sergio Agüero naběhl pro změnu na pas De Bruyneho a jemným obloučkem překonal Krula potřetí. Právě Kevin De Bruyne po dalších třech minutách Agüerovu kanonádu přerušil, když centr Navase nádherným a obtížným volejem poslal do sítě.

Pak už to ale byla zase jen Argentincova jízda. Čtvrtý zásah a celkově pátý pro Manchester City přidal nový rekordman v šedesáté minutě, když převzal Silvův pas a po pěkné individuální akci obstřelil Mbembu i Krula. Jen dvě minuty poté navíc vsítil finální pátou trefu, na kterou mu nahrála druhá hvězda zápasu Kevin De Bruyne.

Možnost k překonání rekordu Agüerovi nesebral žádný z obránců nebo Tim Krul, ale jeho vlastní manažer. Manuel Pellegrini velmi necitlivě stáhl svou útočnou hvězdu jen pár desítek vteřin po páté brance a de facto tak zápas ukončil. Duel se půl hodiny prakticky dohrával, s výjimkou šancí střídajících Bonyho a Iheanacho se vlastně ani nebylo na co dívat.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
MCFC_8

Ziadne dalsie zavahanie, musi to byt nas klasick zapas proti strakam ako vzdy...3:0

Reagovat
t0mmy33MCFC

no pri pohledu na to, kolik zapasu v lize uz nam nedaly Straky gol, tak si myslim ze urcite dostanem...ale snad konecne dame vic jak jeden

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně jde taky o to, aby u nás straky neprovedly restart... po skvělém začátku jsme tak nějak klopýtli a i když jsme neviděl zápas v gladbachu, tak prý výhra nebyla nějak přesvědčivá. přitom jak borussie, tak i juve hrají v domácích soutěží "tužku". z výkonů v LM a v našich posledních zápasech s mužstvy z londýna jsem tak trochu na rozpacích... samozřejmě věřím v sobotní úspěch! je třeba sundat účka z prvního fleku!

Reagovat
t0mmy33MCFC

joo to je dulezite, protoze to je des jak vsude na webech a diskuzich je to zas same GGMU, jednou na prvnim fleku a vetsina jejich fanousku uz to bere jako titul v kapse

Reagovat
Beros

Aspoň bodík....

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Pořádně zabrat a Straky sejmout! Stačí hrát dobře a držet hlavně zadní vrátka můj tip, že vyhrajeme 3:1

Reagovat
Infernoqt

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
MCFC_8

Vitazstvo v Gladbachu nam psychicky pomoze, musime vyhrat ak chceme hrat o titul

Reagovat
t0mmy33MCFC

no hlavne snad Kunovi jestli to nejak pomohlo

Reagovat
MCFC_8

Evidentne ano

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

City mělo na začátku BPL dobrou formu (5 zápasů - 5 výher), poté prohrály v LM proti Juventusu, přeneslo se to do BPL kde prohrály s WHU a pak se Spurs. Nicméně Newcastle má špatnou formu a tak typuji výsledek 2:0

Reagovat
t0mmy33MCFC

kun budicek

Reagovat
smazaný uživatel

druhá půle a konec první skvělé! zápas sem viděl od 25. min. a to se to už začalo zvedat!

Reagovat
MCFC_8

Co dodat... jednoducho parada

Reagovat
NuFc23

Z hanby kabat

Reagovat
smazaný uživatel

snad kunovi vyrží forma i zdraví

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele