13. kolo
21.11.2015 18:30 CET
1 : 4
(1:3)

Reportáž

Manchester City - Liverpool FC 1:4

Takový vrchol sobotního programu Premier League čekal málokdo. Liverpool zničil Manchester City na jeho stadionu v poměru 4:1 a uštědřil mu nejhorší porážku od října 2010. Hvězdami zápasu se stali Roberto Firmino a Philippe Coutinho, kteří měli prsty v prvních třech gólech svého týmu.

Manchester City měl pozoruhodné problémy v defenzivě, a to od první minuty ostře sledovaného utkání. Obrana Citizens postrádala vůdce Kompanyho, ale taky individuální kvalitu. Dokonalým úkazem byla už sedmá minuta, kdy Sagnu obral aktivně presující Coutinho. Ten míč předal krajanovi Firminovi, jehož zadovka se stala "kořistí" stopera Mangaly. Ten si totiž míč srazil do vlastní sítě.

Manchester City byl před začátkem kola na prvním místě tabulky, jeho pád až na třetí příčku se však rýsoval naprosto přímočaře. Druhý gól utkání opět zinscenovali červení kolegové Roberto Firmino a Philippe Coutinho. První jmenovaný uvolnil toho druhého ve vápně, a zatímco Demichelis létal po hřišti jako vítr v bedně, Coutinho mezi nohama Harta rozvlnil síť.

Právě dvojice brazilských kouzelníků celou explozi nuzné obrany Pellegriniho týmu způsobila. Nejsilnější epicentrum výbuchu vzniklo po půlhodině hry - tehdy mohl Liverpool během čtyř minut klidně nasázet tři góly. Bez nadsázky.

Na 3:0 zvyšoval Firmino po Coutinhově přihrávce před prázdnou branku - v tomto případě jim však pomohl Emre Can, jenž právě Coutinha úžasnou patičkou uvolnil. Další dvě tutovky ale po Coutinhových přihrávkách Firmino nevyužil. Z úhlu jej vychytal Hart, a když jeho kolega zakouzlil na hranici vápna, zamířil Firmino z bezprostřední blízkosti jen těsně vedle.

Hráči Manchesteru City by se raději viděl v kabině už deset minut před přestávkou, ale nakonec mohli být rádi, že na trávníku zůstali až do hvizdu. Dvě minuty před koncem prvního dějství totiž vetkl utkání zajímavou zápletku Sergio Agüero, který se v tomto utkání vrátil po zranění. Argentinec se míče chopil ve vzdálenosti nějakých třiceti metrů od brány a po pár krocích jej dokonale umístil na zadní tyčku.

Zcela brutální počínání Liverpoolu na bezmocném Manchesteru City tímto gólem Agüero zcela očividně zmírnil, jelikož po změně stran se hra naprosto vyrovnala. Bohužel však klesla i její úroveň, což ale souviselo s pochopitelným zemětřesením v kabině domácích. Ti především nedávali Coutinhovi, Firminovi a spol. tolik prostoru, který Brazilci v prvním dějstvím tak umě využívali.

První střely na branku ve druhém poločase se tak diváci v útrobách Etihad Stadium dočkali až v šedesáté minutě; ale opět to bylo naprosto tutová příležitost. Canův pas chytře pustil Lallana a Roberto Firmino se objevil úplně sám před Joem Hartem. Anglický reprezentační gólman ale vytáhl perfektní zákrok, jímž vyrazil balón nad břevno.

Coutinho vydržel mlčet jen o dvě minutky déle, a pak se po Firminově přihrávce protáhl kolem Harta a zasunul balón do prázdné brány. Radost mu ale zkazil zdvižený praporek čárového. Ďábelské tempo na opačné straně potvrdil Agüero, jehož zajímavý pokus zastavil Mignolet ve spolupráci s obětavým Lovrenem.

Hra poté utichla a obě strany se poměrně zkonsolidovaly. Zubožení Citizens však místo zvratu dostali ještě jednu tvrdou ránu. Deset minut před koncem ještě Hart vychytal Bentekeho, který po Ibeho pasu postupoval sám na bránu - jenže následný roh už Liverpool proměnil. Martin Škrtel se opřel do odraženého míče a uzavřel na konečných 4:1.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 popř. 2:2

01

CITIZENS

Reagovat
Infernoqt

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
MCFC_8

Vyhra v handicape...2:0, resp. 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 LFC

Reagovat
Melda

Reagovat
smazaný uživatel

Tipuji remku.

Reagovat
smazaný uživatel

to je něco strašnýho! hrajem jako (m)učedníci! nechápu...

Reagovat
smazaný uživatel

to je něco strašnýho! hrajem jako (m)učedníci! nechápu...

Reagovat
smazaný uživatel

hlavne ze vsichni jste tipovali 1

Reagovat
smazaný uživatel

libovkaa hlavně to nepustit

Reagovat
Ebola SVK

Mártín Skrúúútel

Reagovat
MCFC_8

Absolutny prepadak, obrana najhorsia aku som kedy videl. Nechapal som co to za zaklad Pelle postavil..na avicke nechat Fernandinha s Otamendim? Dopredu tiez o nicom az na Kevina a Kuna, David uz sa vraaaat prosim lebo to stoji za hovno...Liverpool

Reagovat
arsavin

Co??

Reagovat
smazaný uživatel

Co tohle dopr... bylo takhle to podělat obrana absolutní a to samé záloha. Demichelis, Mangala absolutně. (mě už to bylo podezřelé když Demichelis hrál od 1 min )

Hrozný na druhou stranu musím velmi pochválit Harta !!!

Druhý tým REDS skvělí výkon ! Klobouk dolu že nám dali takové vysvědčení

(jinak jsem naši hrou velmi zklamán)

Reagovat
smazaný uživatel

řekl bych učebnicové podcenění soupeře Shitizens YNWA!

Reagovat
t0mmy33MCFC

soustred se dal na boj o 10. misto

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je docela parodie dostat doma debakl od někoho kdo bojuje o 10. místo

Reagovat
KingMaster13

Já bych je nepodceňoval Aby se ještě nenasrali do boje o titul

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele