16. kolo
13.12.2015 17:00 CET
2 : 2
(1:1)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - West Bromwich Albion 2:2

Na poslední chvíli zachránil Liverpool alespoň bod z nedělní štvanice s West Bromwichem. Taktika hostů fungovala extrémně úspěšně a jen vlastní gól v nastaveném čase zhatil překvapení na Anfield Road. Hosté si tak připisují třetí ligovou remízu v řadě, šťastnější svěřenci Jürgena Kloppa doma nedokázali zvítězit potřetí z posledních čtyř utkání.

Reds se podle prognóz ujali otěží od úvodních vteřin, za první čtvrthodinku tak díky 60% držení míče vyprodukovali čtyři střely a tu zdaleka nejnebezpečnější měl mít na kopačce Coutinho, ke kterému poslal balón Dawson při snaze odvrátit Canův centr. Brazilec však z hloubi vápna zbrkle vypálil bez míření.

Brzy poté se už skóre měnilo, to si další z mnoha pasů do šestnáctky našel Lallanu, který sklepl hlavou pro Hendersona, jehož stín jménem Olsson nic nenamítal proti snadnému zakončení z malého vápna proti bezbrannému Myhillovi. Úspěšný střelec si nemohl přát lepší návrat do základní sestavy, ve které se vinou zranění naposledy objevil v srpnu jako kapitán mužstva.

Baggies byli i na své poměry až nezvykle pasivní až k vlastnímu pokutovému území, přesto se domácí k další koncovce neuměli propracovat a přišel tak nečekaný trest. Mignolet podcenil centr z rohového kopu, dezorientovaný Clyne nedokázal odkopnout a Dawson propálil vše, co na třech metrech mezi ním a brankou stálo.

Chybu svého brankáře se domácí snažili napravit ještě před přestávkou, střelecké pokusy ale míjely branku s bezpečným odstupem, poslední minuty si tak vzal pod ruku rozhodčí Pawson. Ten prvně neodpískal pokutový kop pro Liverpool po zjevné ruce McAuleyho, na druhé straně se tak v nastaveném času radoval z obratu Olsson, ten byl společně s několika dalšími hráči v jasném ofsajdu při centru z přímého kopu, přesto sudí gól nejprve uznal, po necelé minutě však své rozhodnutí odvolal a do šaten tak Tony Pulis odcházel značně rozčarován, přestože jeho svěřenci vyslali šestkrát méně střel.

V druhém dějství se vlastně nic neměnilo, Reds nadále marně mířili mezi tři tyče, nejblíže navrácení vedení byl už po třech minutách Milner, jeho tečované ráně zpoza vápna chyběly decimetry. Hosté si zase stále nedělali žádné ofenzivní naděje, Rondón byl od zbytku týmu naprosto izolovaný a jen těžko mohl předvést něco, co by ho dostalo do záběru kamer. Nejzajímavějším momentem na půli domácích byl tak Škrtelův výlet někam do páté řady hlediště.

Tedy až do 73. minuty, kdy Brunt rozehrával další rohový kop a Olsson po hlavičce z malého vápna mohl tentokrát slavit oprávněně. Na brankové čáře přikovaný se znovu kál Mignolet a jeho hráči potřebovali zatraceně rychle odpovědět. Jenže dříve, než nějaký tlak mohl přijít, odehrál čistě balón Gardner, následně ale trefil i koleno Lovrena. Krvavé zranění si vyžádalo téměř pětiminutové ošetřování a odnos na nosítkách, hned poté se užuž fanoušci radovali, když Benteke poslal za obranu Lallanu, jehož ale reflexivním zásahem nohou vychytal Myhill.

To ovšem bylo na dlouho také to nejnebezpečnější, co se před brankou hostí událo, naopak tři minuty před koncem řádné hrací doby mohl definitivně rozhodnout Rondón, po rychlém kontru však pálil z hranice šestnáctky kousek od vzdálenější tyče. Hrdinou zápasu mohl být navrátilec Henderson, ten ale zpoza vápna přes obránce našel přesně místo, kde stál brankář.

Osm minut nastavení nakonec přeci jen přineslo změnu v dělení bodů, vydatnou touhu po gólu prokázal v šesté z nich Origi a střelou z dvaceti metrů, kterou opřel do nešťastníka McAuleyho, od nějž se míč odrazil k druhé tyčce, než ke které mířil bezmocný Myhill, slavil vyrovnání. Jürgen Klopp pak hecoval stadión k podpoře na zvrácení celého utkání, defenzíva Baggies ale bod uhlídala.

Autor: Josef Gvoždiak / bbc.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 1

REDS tři body

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
hradec

Liverpool FC 1:1 WBA

Reagovat
smazaný uživatel

tip: X

Reagovat
REPLIKATOR

Milner

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele