25. kolo
06.02.2016 16:00 CET
2 : 2
(0:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Sunderland AFC 2:2

Jürgen Klopp mohl být nakonec rád, že utkání propásl vinou podezření na zánět slepého střeva. Jen někde na obrazovce tak sledoval, jak jeho svěřenci ztrácí v závěrečných minutách vedení 2:0 i důvěru tribun. Góly Roberta Firmina a Adama Lallany tak vyšli vniveč, za Sunderland totiž vyrovnali Adam Johnson a Jermain Defoe.

V prvním poločase měl Liverpool řadu šancí. Morenovu ránu však skvěle vyrazil Mannone, zatímco Milnerův pas na před brankou číhajícího Joe Allena odvrátil John O’Shea. Těsně před přestávkou pak o fous přestřelil branku Firmino, načež si do podobných pozic šťastně srazil míč Van Aanholt. Sunderland se do nadějné pozice dostal poprvé až ve druhém poločase, minely Mignoleta však Defoe využít nedokázal.

Velké věci se začaly dít až v závěrečné půlhodině hry. V devětapadesáté minutě se Liverpool dostal do vedení poté, co si Milner narazil na levé straně s Lallanou a dokonale odcentroval na zadní tyč, kde byl připravený Roberto Firmino. Brazilský útočník se hlavou nemýlil a vstřelil už svůj pátý gól v posledních pěti zápasech.

Přesně za deset minut se pak Firmino postaral i o druhý zásah Liverpoolu v utkání. Na slabém Billym Jonesovi vybojoval díky vysokému presinku míč, zavezl jej až do vápna, kde ideální přihrávkou našel Adama Lallanu. Ten si mohl míč v poklidu zpracovat a zasunout jej do odkryté sítě.

Jenže za dalších přibližně deset minut se začal sen Liverpoolu o třech bodech rozplývat. V 77. minutě ze stadionu začaly na protest proti drahým vstupenkám proudit řady domácích příznivců; a vypadalo to, že ve stejný moment Anfield Road opustili i fotbalisté Reds. Při gólu Adama Johnsona na 2:1 se nevyznamenal Simon Mignolet - přímý kop byl sice přesný, jenže nepříliš razantní.

Definitivní "podraz" na příznivce, kteří na tribunách setrvali, přichystal Liverpool dvě minuty před koncem. Obránci v čele se Sakhem si nedokázali poradit s Jermainem Defoem, který po přihrávce Khazriho převzal míč, bez potíží se s ním otočil a vyrovnal na konečných 2:2.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
M1ck0

tým plnej průměráků jsme

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele