22. kolo
17.01.2016 15:05 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Manchester United 0:1

V North-west derby už se dávno nerozhoduje o titulu, dnes pak fanoušci nemohli jásat ani z kdovíjak atraktivního fotbalu, natožpak branek. Na Anfield Road jásali jen jednou - v hostujícím sektoru. Čtvrt hodiny před koncem se prosadil Wayne Rooney, jenž se tak vedle skvělého Davida De Gey stal hrdinou utkání.

Liverpool byl nicméně v prvním poločase (i ve většině utkání) lepší, Kloppova strategie aktivního napadání se domácím vyplácela a Manchester United se málokdy udržel u míče na útočné třetině delší dobu. A když, tak přišla pokažená přihrávka nebo perfektní zásah stoperů, jimž dnes kraloval skvělý Mamadou Sakho.

Ani Reds však nebyli v ofenzivě nikterak úspěšní, třeba v první čtvrthodině Lucas narýsoval parádní centr na Lallanu a vyběhnutý De Gea měl co dělat, aby reflexivně vyrazil záložníkovu hlavičku. S dorážkou pak neuspěl ani Firmino, jenž zamířil těsně vedle. O dvě minuty později pak Brazilec pro změnu nahrál do velké šance Milnerovi, jenže ten prováhal dobrý moment ke střelbě a z úhlu poté minul branku.

Na další zajímavou situaci si na Anfield Road museli počkat až do třicáté minuty. Domácí vyprodukovali překrásnou akci, do které se zapojili Lucas, Lallana a Firmino, než se Henderson dostal ke střele z dobré vzdálenosti, ale opět z úhlu. Výsledkem byla střela těsně vedle. Chvílí potom pálil podobně nepřesně pro změnu ze vzduchu.

Před přestávkou ještě hrozil Firmino, který se do vápna dostal po přihrávce Cana, jenže skvěle navrátivší se Martial jej tělem brilantně odstavil od balónu. Pět minut po obrátce už šlo do tuhého, Emre Can tentokrát s míčem unikl do vápna po pasu Lallany, a když si poradil se Smallingem, musel výborný zákrok nohou vytáhnout David De Gea.

Red Devils poprvé zahrozili až deset minut po změně stran, ale po vzoru všech hráčů pálil z ostrého úhlu a těsně vedle zadní tyčky. Tento moment každopádně na obě strany hru otevřel a po pěkné Firminově akci mohl z hranice vápna pálit Henderson, jehož ránu ale De Gea skryl snadno v náručích.

Krátce po hodině hry se opět zaskvěl David De Gea, když jej Emre Can otestoval o poznání prudší a přesnější ranou z podobné pozice. Španělský gólman si poradil bezchybným skokem k tyči a akrobaticky uspěl i proti Firminově dorážce. Dvacet minut před koncem se po standardce zapomněl ve vápně Sakho a po centru Milnera se dostal i k hlavičce - jenže nepřesné.

Všechny neproměněné šance mohly Liverpool tuze mrzet, protože Manchesteru United stačila k vítězství jedna jediná standardka. Matův centr poslal Fellaini hlavou do břevna a trestuhodně volný Wayne Rooney napálil míč ze vzduchu přes odpor Mignoleta až do sítě. Zranění Phil Jones, Michael Carrick či Marcos Rojo mohli sektoru hostí slavit nesmírně cenný triumf.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (22)

Přidat komentář
Pharrell

2:2

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 1

Reagovat
Ranoth

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
diastan

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim.Mozna se pletu, ale momentalni Manchester neni co byval..V ty sestave schazi nakej smrnc..

Reagovat
arsavin

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
NA*JEBANY ABSTINENT

0:0 LVG

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

nebo 2:1

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
7C.Ronaldo

Reagovat
Kuchta

Jasná 1. Tip 3:1

Reagovat
M1ck0

Henderson je lama

Reagovat
smazaný uživatel

nejhorší hráč, Touré nejlepší

Reagovat
REPLIKATOR

Haluzáci Nehráli vůbec nic!

Reagovat
Infernoqt

časem se do toho dostanete, až Klopp přivede své posily

Reagovat
Devil

Ale na vás to stačilo......

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda reds, škoda

Reagovat
Infernoqt

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele