32. kolo
03.04.2016 14:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Leicester City - Southampton FC 1:0

Sedm bodů na špici! Leicester dnes udělal obrovský krok k senzačnímu zisku titulu a po včerejší remíze Tottenhamu odskočil od druhého místa o další dva body. Domácí zápas se Southamptonem totiž Foxes s odřenýma ušima vyhráli 1:0. Jediný gól vstřelil symbolicky Wes Morgan, který tak zařídil pátou nejtěsnější výhru v posledních šesti kláních.

Na King Power Stadium to především v úvodu zápasu vypadalo, jako kdyby stylem Leicesteru hráli naopak hosté. Foxes totiž drželi na kopačkách míč o fous častěji než Southampton, ale byli to Svatí, kdo byli v prvním dějství nebezpečnější. Náznaky a rychlé útoky Lišek totiž cíl nenacházely.

S odehranou půlhodinou tak svěřenci Ronalda Koemana zahrozili čtyřikrát v rozmezí deseti minut. Pellé však po centru Soarese hlavičkoval nad, Fontého vychytal skvělý Schmeichel a Clasie pálil nad. Největší gólovku spálil Sadio Mané, který postupoval sám na branku. Kolem dánského gólmana se prohnal, ale jeho střelu bezvadně zblokoval Danny Simpson.

Leicesteru naopak stačila jedna jediná příležitost ke vstřelení nakonec i vítězného gólu. Fuchs z levé strany poslal dobrý centr do šestnáctky, kam se přihrnul Wes "Captian" Morgan a přes drobného Clasieho hlavou otevřel skóre.

Nezaujatý divák však musel být ze zápasu zklamán. Poslední týdny sice svěřenci Claudia Ranieriho najeli na úsporný styl - tedy hubené výhry se stoprocentním důrazem na obranu a hru na brejky. Dnes to však chvílemi byla čistá destrukce; vidět Mahreze či Kantého jak nazdařbůh zakopávají míč do země nikoho, to je jen pro silné povahy.

Southampton měl místy drtivý tlak, ale byl v ofenzivě sterilní. Paradoxně to tak byl Leicester, kdo po změně stran zaměstnal soupeřova brankáře. Až do závěru, kdy hostům došly síly, se Foxes vydali dopředu všehovšudy třikrát, jenže pokaždé to bylo velmi zajímavé.

Po hodině hry a Drinkwaterově centru si málem vstřelil vlastní gól José Fonte - Fraser Forster však vytáhl parádní zákrok. O deset minut později měl na noze pojišťující branku Danny Simpson, když po skvělé přihrávce Vardyho stál úplně sám před prázdnou brankou. Míč ale nepochopitelně poslal k zadní tyči, ke které se Forster stihl přesunout. Po závěrečném hvizdu si tak musel výrazně oddechnout.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (24)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak toto bude boj Souphanton je vo forme ale to aj Leicester tipujem buď remizu 2:2 ako z prvého zápasu alebo tesne 2:1 pre domácich uvidíme. Každopádne 1 gol im proti Souphantonu určite stačiť nebude tak budú musieť v ofenzíve pridať.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
vanGomm

Tip 2.Nevěřím,že domácím budou donekonečna vycházet výsledky 1:0.Navíc Southampton,který má stále určitou šanci na 4.místo by měl být přece jen těžším soupeřem,než ty které v minulých kolech Leicester porážel 1:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano porážal 1:0 aj tak je to hanba pre velkokluby že sa tam drží Leicester. A ak si nesledoval začiato sezony tak mali pekné výhru typu 4:2 3:0 proste im uchádza benzín ale verím že souphantonu dajú viac ako jeden gol

Reagovat
HullCity

Dneska ta tvoje matematika uvázla z zácpě jak tak koukám...

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Práve proti Sotonu musia zabrať, ak to chcú solídne ťahať na titul. Oddychovky a flákačky majú povolené len pri aktuálne vyhorených veľkokluboch (MU, MC, CHE, ARS).

No čo už, snáď ten titul vyhrajú-prajem im ho

Reagovat
Pharrell

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Infernoqt

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
arsavin

remíza

Reagovat
smazaný uživatel

tady to bude asi remíza

Reagovat
smazaný uživatel

Zasa len 1:0 hovorím je tam cítiť už tú taktiku a nie že nie. Mahreza dnes ani nebavil futbal lebo Leicester menej útočí a nepáči sa mi to ano je fajn že vedú ale akým spôsobom? dajú gol a potom len betonujú to je uplne iný Leicester ako zo začiatku sezony titul im prajem ale nemám rád takéto výhry

Reagovat
smazaný uživatel

V půlce sezony to všechno byla jenom sranda, přehnaně taktizovat nikoho ani nenapadlo. Nyní titul nabírá reálných obrysů. Tlak se stupňuje. Celý klub už si nechce nechat utéct obrovský úspěch mezi prsty.

Reagovat
Hardwell

přesně

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Skalda29

Každý bod se teď počítá. Snad si nechtěl, že budou i nadále hrát ofenzivně a zbytečně si nechat utéct 2 body

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool proti Sotonu dal 2 góly a jak dopadl...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to jsou výhry, který vyhrávaj titul

sice už to není zábava, ale taky aspoň ukazujou, že umí i něco jinýho

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele