27. kolo
27.02.2016 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Leicester City - Norwich City 1:0

Zvláštní liščí kouzlo žije i nadále. Ačkoliv Norwich po většinu venkovního zápasu na King Power Stadium zodpovědně bránil, nakonec si z Leicesteru neodváží ani bod. Může za to jeden nezpozorovaný výpad Marka Albrightona a jednoduchá koncovka střídajícího Leonarda Ulloy...

Se zajímavým plánem na eliminaci tandemu Vardy-Mahrez přišel Alex Neil, jenž poprvé v sezoně nasadil obě zimní posily do defenzívy (Kloseho s Pintem) a vsadil na neortodoxní rozestavení 3-4-3. To nicméně ihned zkraje neslo potřebné ovoce; Leicester měl v úvodní dvacetiminutovce jen dva nebezpečné výpady po pravé straně, po jednom z nichž si Martin málem vstřelil vlastní gól.

Ve 26. minutě se poprvé pořádně odvázal také Riyad Mahrez, po oklamání dvou borců ve žlutozeleném však akorát nastřelil toho třetího. O pár minut později zase hostující fanoušky poděsil nikým netečovaný nepřímý kop Albrightona, jehož dodávka zahučela jen těsně vedle vzdálenější tyče.

Norwich se po většinu poločasu v ofenzívě spíš trápil, Bradyho rohové kopy však tradičně nacházely své adresáty, a ve 38. minutě dal jeden takový vzniknout patrně největší šanci úvodního dějství, když nejvýše vystoupal Cameron Jerome a trestuhodně minul.

Do druhého dějství nastoupil Norwich opětovně soustředěný a omezující Leicester pouze ke střeleckým pokusům z poněkud uctivé vzdálenosti. Nejblíže brance se po faulu na Mahreze dostal Vardy, jenž ovšem z přímého kopu zacílil pouze do středu klece.

Canaries se ani ve druhé půli neměli příliš do útočení, ale když už, tak to opět stálo za to. V 84. minutě natáhl těsně za vápnem Redmond a jeho prudká rána prosvištěla jen těsně kolem levé tyče Schmeichelovy svatyně.

Leicester mezitím útočil především po pravé straně a Bradyho nedokonalého držení lajny také nakonec využil. Albrighton v 89. minutě dostal přespříliš prostoru k nízkému centru, do něhož ve strachu z vlastence odmítl sáhnout Bennett a za ním už číhal ukázkový žolík Ulloa.

Leicester takto získal další nesmírně cenné body v boji o titul, zatímco Norwich po Manchesteru City ztratil v závěru všechny body i s dalším elitním klubem.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Mali týždeň volna sú oddýchnutý a hádam pripravený zabojovať o zázrak 3:0 Vardy Okazaki Mahrez

Reagovat
smazaný uživatel

zázrak som myslel samozrejme v podobe titulu nie výhru nad norwich

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

Kurwa, to bude hromadák.

Reagovat
arsavin

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 v klidu

Reagovat
smazaný uživatel

rád by som vydel hrat inlera...

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele