19. kolo
29.12.2015 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Šlágr kola mezi Leicesterem a ManCity góly nepřinesl

Přestože hráči Leicesteru s Manchesterem City v dosavadním průběhu Premier League nastříleli nejvíce gólů ze všech, ve svém vzájemném utkání se paradoxně rozešli bezbrankovou remízou. Domácí Foxes tak uhájili druhé místo právě před Manchesterem a za prvním Arsenalem zaostávají pouze vinou horšího skóre.

Oba týmy vstoupily do utkání opatrně s cílem hlavně nechybovat. Claudio Ranieri dokonce ustoupil od svého tradičního rozestavení s dvěma útočníky a posílil střed zálohy Gökhanem Inlerem. První vážnější ohrožení domácí branky si v osmnácté minutě připsal Kevin de Bruyne, jehož vybídl ke střele z hranice pokutového území Sterling, ovšem Kasper Schmeichel s ranou na bližší tyč neměl větší problém a bezpečně ji vyboxoval do bezpečí. Za Leicester kontroval sedm minut nato Mahrez, jehož křižná pumelice ale vystoupala příliš vysoko.

Výtečnou příležitost k průlomu skóre pak dostal rychlonohý Raheem Sterling, ovšem Schmeichel dokázal jeho střelu vyrazit těsně vedle na rohový kop. S přibývajícím časem začali hosté zápasu čím dál více dominovat a Leicesteru se okolo třicáté minuty dlouho nedařilo vymanit se ani z vlastní poloviny. Veškeré držení míče však Manchesteru neposloužilo k žádné větší šanci než dalšímu pokusu aktivního Sterlinga, s nímž si Schmeichel snadno poradil.

Nelze však říci, že by se domácí Foxes nesnažili hrát i dopředu - zvláště po každé zneškodněné standardní situaci ManCity se Schmeichel nerozpakoval okamžitě poslat dopředu dlouhý nákop na sprintujícího Vardyho. V závěru první půle se dokonce dostali ke dvěma navýsost slibným pozicím. Nejprve Fuchsův centr na zadní tyči jen těsně unikl nabíhajícímu Albrightonovi, aby jej usměrnil do odkryté brány, a necelou minutu nato aktivní napadání domácích přineslo zaváhání Fernandinha a následný samostatný únik Jamieho Vardyho. Anglický útočník ale nepotvrdil své postavení na špici tabulky střelců a vysoko přestřelil.

ManCity najednou zničehonic nestíhali a oživení domácí podnikali na Hartovu bránu jeden nájezd za druhým. Nebezpečný únik Mahreze však hostující obrana zvládla na hranici faulu zpacifikovat, a tak se do šaten odcházelo za bezbrankového stavu. Po změně stran se hostům opět podařilo svého soupeře přimáčknout k vlastní šestnáctce, jenže ani série standardních situací ke gólu nevedla. Nejblíže měl ke skórování Agüero, ovšem prudký přízemní centr De Bruyneho na přední tyči dokázal k vlastní nevíře tečovat nad břevno, přestože od branky nestál dále než pár metrů.

Hráči Manchesteru se poté marně dožadovali odpískání pokutového kopu za Simpsonovu hru rukou, ovšem píšťalka rozhodčího zůstala němá. Na opačné straně o sobě dal vědět Mahrez, jehož pohledná kolmice na Albrightona ovšem vyústila jen v nevydařené zakončení. Když pak s pokusem vymodlit si penaltu neuspěl ani Sergio Agüero při zákroku Inlera, přepustil argentinský útočník své místo na hřišti Wilfriedu Bonymu.

Na přelomu hodiny hry se hosté znovu do Leicesteru pořádně pustili a jen zákrok Schmeichela při hlavičce Otamendiho a několik zoufalých bloků na poslední chvíli zajistily udržení bezbrankového stavu. Claudio Ranieri střelhbitě zareagoval ofenzivním střídáním Inlera za Ullou, čímž obnovil obvyklé rozestavení svého celku. Hra se posléze opravdu vyrovnala a domácí dokonce zvládli zahrozit skrze střelu Vardyho či standardní situaci z kraje šestnáctky, kterou vybojoval Ulloa na nejistém Mangalovi. Prudkou ránu Fuchse však Hart dokázal s vypětím vyrazit.

Závěr zápasu se nezadržitelně blížil, a jelikož ani tříminutové nastavení žádnou gólovou trefu nepřineslo, rozešly se dva celky s nejlepší ofenzivou v lize paradoxně bezbrankovou remízou.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (30)

Přidat komentář
MCFC_8

Myslim ze by sme mohli vyhrat, Leicester donekonecna vyhravat nebude, tazky zapas, tipujem 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Musíš si přiznat, že byste rozhodně nemohli. S tou vaší obranou to skončí tak 3:1 .

Reagovat
diastan

netvrdím, že mc vyhraje, ale říct že by nemohli Snad ti zavřou pusu.

Reagovat
MCFC_8

Len aby si nebol prekvapeny...a Kompan je fit

Reagovat
t0mmy33MCFC

no si to tezce zakrikl

Reagovat
t0mmy33MCFC

obrana jo, ale utok jako nemame?

Reagovat
smazaný uživatel

fenine ta vaše obrana zářila co

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
diastan

Chudák Vinc

Tak to vypadá, že zas bez něj... bude to hodně těžký navíc na hřišti soupeře je to zatím tragédie 8 gólů za 8 zápasů....

Doufejme, že Leicester předvede podobný výkon jako dnes proti Liverpoolu, což by nám to dost usnadnilo.

trocha štěstí a jdeme před ně

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 2

JDEME NA NĚ ! Bude to težké, venku s nějakým tím zraněním ale zvládneme to musíme jít do "čela"

CITIZENS hlavně tři body

Reagovat
vanGomm

Tip 2

Reagovat
smazaný uživatel

Počítám, že zítra vyhrajeme. chtělo by to bonyho do základu, je silnej na balonu a vesměs co zápas to goal. Doufám, že se nepřepočítám !

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 City bude moc chceť a ako poznáme Leicester majú skvelí hráčov na protiútoky preto tipujem výhru domácich ale uvidíme :)

Reagovat
smazaný uživatel

Hviezda lesteru pomaly zacne klesat ranieri mal proste stastie a formu x2 tutovka, 2 sa musi skusit, city da 2+, bony da gol tip 1 2 ft

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Těžko tipovat, ale 4góly padnou,to je jasný.Za kurz 2,5 je to třeba zkusit

Reagovat
OVi.77

Za ten kurz čistá 1 prostě musí jít na tiket.

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
Pharrell

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

bude to velmi zajimavy zapas..... prani 02 - Liester to podle me nemuze dlouho utahnout

Reagovat
smazaný uživatel

1:5

Reagovat
smazaný uživatel

(De Bruyne, Toure, 3x Aguero)

Reagovat
MCFC_8

Po vacsinu casu sme boli lepsi ale nevieme dat gol.... som zvedavy kedy vyhrame zapas von...

Reagovat
milan78

asi by pelegrini musel začít stavět toho druhýho tmavýho..., bony na to prostě nemá..

Reagovat
smazaný uživatel

kdo sledoval zápas na digisport1, tak se musel pozastavit nad komentářem, protože dotyčný radil na dálku liškám okamžitě vypadnout z FA cup, aby dobře rozehranou ligovou soutěž dotáhli do zdárného konce! tak tohle kdyby slyšeli fans foxes, tak by toho komentátora asi, radši to psát nebudu... na to se v anglicku nehraje spíkře! spekulovat a vypustit pohár, tak nato jsou experti jinde a přemýšlej kde, není to těžké uhodnout!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele