29. kolo
05.03.2016 16:00 CET
2 : 3
(1:0)

Reportáž

Everton FC - West Ham United 2:3

To byl návrat! Everton od počátku působil živěji a přes brzké vyloučení hloupého Mirallase svůj náskok i navýšil, v oslabení přitom stále držel i vládu nad středem hřiště. Zlom však přišel po diskutabilním pokutovém kopu, který Lukaku ve třetí gól neproměnil. Tři zásahy během posledních dvanácti minut tak drží West Ham v boji o Ligu mistrů.

Hosté se hned v úvodu ocitali v potížích blízko své šestnáctky a po pěti minutách toho mohl využít McCarthy, po rohovém kopu zpoza vápna vypálil krásný plovoucí pokus a Adrián měl co dělat, aby zpod břevna míč vytěsnil. Po následném repete si o pokutový kop říkal Stones, kterého povalil Oxford, sudí Taylor byl však opačného názoru. Když už se Kladiváři začali probouzet, byl to právě nepotrestaný hříšník, jenž nedokázal zastavit průnik domácího kanonýra do vápna a dokonalou trefou opřenou ještě do vzdálenější tyče Lukaku potvrdil svou neuvěřitelnou bilanci proti West Hamu, proti kterému tak skóroval i v osmém vzájemném souboji. Zároveň osmnáctým letošním zásahem vymazal svůj ligový rekord v dresu WBA ze sezóny 2012/13.

Everton chtěl více, West Ham už však přepl na vyšší rychlostní stupeň a hru přeci jen vyrovnal. Rychlejší tempo nicméně postrádalo přesnost, hukot na stadionu tak po parádní střele Barkleyho a ještě lepším zákroku Adriána vyvolal už jen další kontroverzní zákrok ve vápně, po němž se marně dožadoval pokutového kopu Ogbonna. O poznaní větší emoce pak Taylor vzbudil ve 35. minutě, i fanoušci domácí však budou muset uznat, že Mirallas dnes nechal hlavu doma. Po čtvrthodině viděl žlutou kartu za vskutku trapnou simulaci, aby posléze musel opustit hřiště za hloupý pozdní skluz proti Cresswellovi při vlastní útočné akci. Trest v podobě vyrovnání mohl, či spíš měl, přijít z kopačky Emenikeho, jenž z první usměrňoval centr Lanziniho, kouzelnickým trikem ovšem Robles vyrazil balón do bezpečí.

Příchod Andyho Carrolla byl asi jedinou změnou hostů v ofenzívě, přes početní výhodu totiž ani na začátku druhé půle nedokázal ovládnout střed hřiště a brzy za to krutě pykal. Lennon si totiž narazil do vápna a Lukaku si připsal ke gólu i pohlednou asistenci. Zkušený anglický záložník si připsal už čtvrtou trefu během pěti kol, když ho laxní obrana nechala vyhrát v souboji tváří v tvář Adriánovi.

Až nečekaně bezzubý útok hostů stále zvyšoval naděje pro domácí úspěch, který mohl takřka definitivně stvrdit Lukaku. Bešić se totiž na hranici vápna skoro ve stoje prodíral mezi třemi obránci a došel si pro faul od Songa. Kontakt sice přišel ještě před šestnáctkou, sudí ovšem ukázal na penaltový puntík, ze kterého se už jednou úspěšný střelec v zápasu prosadit nedokázal. Proti střele bez razance či dobrého míření stačilo Adriánovi být včas na zemi. Ostatně stejně jako ve stejném souboji, tentokrát po rychlém úniku, jen pár minut poté, kdy belgického snipera vychytal reflexivně nohou.

Až čtvrthodiny před koncem tak začal tahat za nitky utkání West Ham. Místo penalty i na druhé straně, kdy Payet trefil z voleje zdviženou ruku Bešiće, se kopal sice pouze rohový kop, hned po něm ale přeci jen návrat do hry přišel. Noble poslal centr do vápna, kde se do vzduchu pověsil Antonio a hlavičkou snížil. Neuběhly ani čtyři minuty a po centru Payeta na malé vápno se hlavičkou prosadil i Sakho. Dílo zkázy pak nemohl dokonat nikdo jiný než samotný Dimitri Payet. Creswell v 90. minutě vybídl předtím střílejícího Sakha, ten poslal merunu před branku na nejvýraznějšího hráče hostů a Robles neměl proti jeho střele nárok. Můžeme se bavit o tom, jak spravedlivý to byl obrat vůči předvedené hře, potence z pramála šancí však přisoudila tři body Bilićovi a jeho skvadře.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:3 0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0

Reagovat
smazaný uživatel

cože kurz 5,00 na Kladiváře venku hrají dobře a na Everton rozhodně mají, zkusím to z legrace za pětistovečku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Samuelsen, Lee a Cullen jsou na hostovaní

Reagovat
Infernoqt

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Za tohle panove klobouk dolu!! WHU forever

Reagovat
OnlyWHU

To je bomba!!!! Myslel jsem, že mě klepne!!! Come on Irons! Ale ten Lukaku....

Reagovat
smazaný uživatel

Senzace Hammers Tohle je sezóna snů, Jen tak dál!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele