20. kolo
03.01.2016 17:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Everton FC - Tottenham Hotspur 1:1

Třízápasová vítězná série Tottenhamu je u konce. Svěřenci Mauricia Pochettina si z Goodison Parku odvážejí pouze bod za remízu 1:1 a vzhledem k průběhu utkání se dá tento výsledek označit za zasloužený. Ačkoliv dnes byl k vidění zápas hraný ve velkém nasazení, příliš velkých šancí se neurodilo. Na druhou stranu, góly Aarona Lennona i Dele Alliho jistě snesou nejpřísnější měřítka.

Spurs začali aktivněji a blízko brance byl už po čtyřech minutách hry Alli, po centru Kylea Walkera však na poslední chvíli míč odehrál do bezpečí Seamus Coleman. Zanedlouho to pro změnu z dálky zkoušel Harry Kane a jeho povedená rána orazítkovala tyč Howardovy svatyně.

Do vedení se ovšem ve 22. minutě dostal Everton. Tom Cleverley nakopl balón na Romela Lukaka, jenž ho sklepl k nohám Aarona Lennona a bývalý křídelník právě Tottenhamu se trefil parádně ke vzdálenější tyči. Vyrovnání měl na kopačce Ben Davies, který těžil ze zajímavého signálu po rohovém kopu Eriksena, a jeho projektil zastavilo až břevno.

Hostům ze severu Londýna se přesto povedlo srovnat stav ještě v úvodním dějství. V nastaveném čase první půle oslovil Toby Alderweireld dalekonosným pasem Dele Alliho, objev letošní sezóny si přihrávku ideálně zpracoval a z druhého doteku přímo ze vzduchu nechytatelně zakončil.

Po změně stran Toffees zvýšili svou aktivitu a zejména v poslední čtvrthodině svého soupeře zatlačili. Ještě předtím ale museli přežít jednu nebezpečnou příležitost Spurs, když se po Alliho přiťuknutí řítil do šance Kane a domácí uchránil pouze včasný obranný zákrok Johna Stonese. Poté už se musel mít na pozoru především Hugo Lloris.

Francouzský brankář předvedl dva velmi důležité zákroky. Ten první v 79. minutě, kdy se do odraženého míče pár metrů za vápnem opřel střídající Muhamed Bešić a Lloris se blýskl efektní a hlavně efektivní robinzonádou. Z následného rohu pak hlavičkoval těsně vedle Ramiro Funes Mori. Druhý důležitý zákrok přišel až v posledních vteřinách utkání, kdy ho z úhlu po akci Lukakua prověřil Gerard Deulofeu, jeden z nejlepších brankářů právě probíhajícího ročníku se ale nenechal zaskočit.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (10)

Přidat komentář
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 (popř. 2:1) 01

Domácí budou bodovat! Karamelky

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

dal by som domácii 2 +

Reagovat
Johny410

Tottenham potřebuje bodovat takže nic jiného než výhru neberu

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
HullCity

Příliš velkých šancí se neurodilo...to psal fanoušek Arsenalu?!A co tyč Kane a břevno Daviese?

Reagovat
trywii & TOTTENHAM

Ztráta 2 bodů, nevadí, jedeme dál.

Reagovat
smazaný uživatel

jo no

Reagovat
X-bano-X

Hh v zostavach v 60 minute Deloufeu strieda Lukakua a v texte v poslednych sekundach zapasu po akcii Lukakua striela Deloufeu. Kuzelna liga

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele