23. kolo
24.01.2016 14:30 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Everton FC - Swansea City 1:2

Everton pokračuje v tragické formě a po domácí porážce se Swansea si upevňuje pozici ve spodní polovině tabulky. Toffees měli celou druhou půli velkou převahu, jenže jeho střelci byli zcela neschopní a ve vyložených šancích buď nezasáhli branku, nebo ani míč. Labutím naopak stačilo málo, jedna penalta a jedna tečovaná střela. Swans vyhráli podruhé v řadě a na sestupové trio mají už čtyřbodový náskok.

Čtyři body naopak Velšané ztrácí právě na Everton, který dále klesá tabulkou. Z posledních deseti zápasů vyhrál jenom jednou a to před měsícem. Pokles formy potvrdil i druhý nejlepší střelec Premier League Romelu Lukaku, jenž už čtyřikrát po sobě vyšel gólově naprázdno.

Úvod dnešního utkání přitom Evertonu docela vyšel, už ve čtvrté minutě trefil tyčku Bešić. Po chvíli pálil tvrdě do Fabianskiho Deulofeu a vypadalo to, že vše půjde pro Everton bez potíží. Jenže po čtvrthodině hry Stones nepochopitelně přihrával brankáři Howardovi, který při pokusu dostihnout míč skopnul Andrého Ayewa. Následovala penalta, a tu ranou do horního rohu proměnil Gylfi Sigurdsson.

V prvním poločase nebylo o góly nouze, už za deset minut ostatně Toffees vyrovnali zásluhou šťastné teči po standardní situaci. Deulofeův roh našel na přední tyči Gareth Barry, jenž míč šikovně poslal mezi nohy Corka a ten si jej srazil do sítě k zadní tyči Fabianskiho branky. Jen za deset minut ale Taylor oslovil Ayewa, ten vypálil a teč nešťastného Stonese nasměrovala míč za Howardova záda.

Po změně stran se hra vyvíjela zcela jednostranně. Everton útočil, zpravidla přes Deulofeuovu pravou stranu, a Swansea sveřepě bránila své hubené vedení. Ojedinělé pokusy, s nimiž si Howard snadno poradil, vyšly z kopaček Routledge a Sigurdssona, ale potom už to bylo o jednom týmu.

Everton ve druhém dějství vystřelil dvanáctkrát (!), ale jenom jednou trefil branku. Z řady Deulofeuových centrů do vápna byly nejzajímavější dva - ten pro Pienaara, který po střele jihoafrického křídelníka skončil nad; a čtvrt hodiny před koncem pro Lukakua, jenž na malém vápně míč fatálně netrefil.

Závěr utkání už si zahrál i uzdravený Seamus Coleman, jenž měl na hru poměrně výrazný vliv. Po jeho centru a ruce Taylora se mohla pískat penalta; hlavní moment však Ir zažil na konci nastaveného času. Míč po rohovém kopu se přes hlavu Stonese dostal až k němu, jenže pravý bek sám a metr před prázdnou brankou míč poslal nad břevno.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 1

Reagovat
Infernoqt

3:2

Reagovat
tlaci

přestalo se jim dařit, ale tohle by měli zvládnout 2:1

Reagovat
El Fáňos

krása, snad to labudě zachráněj a Ayew zase golik

Reagovat
El Fáňos

+ vybojovaná penalta

Reagovat
Noustress

Everton docela stagnuje druhá sezóna po sebe dosť tragická, možno by to chcelo zmenu na manažérskom poste, káder majú vcelku slušný

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele