24. kolo
03.02.2016 20:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Everton FC - Newcastle United 3:0

Po pěti zápasech bez vítězství se Everton konečně dočkal tříbodového zisku. Obětí se stal opět Newcastle, který jediný věnoval Toffees výhru - ti od konce listopadu (11 utkání) vyhráli pouze dvakrát - a v obou případech právě proti Magpies. Ti se po porážce 3:0 neodpoutali ze sestupových pozic, naopak Everton upevnil svoji roli adepta na boj o pohárovou Evropu - sedmé místo je nyní vzdáleno jen tři body.

Hvězdou utkání byl Ross Barkley, byť obou branek dosáhl z pokutových kopů v samotném závěru utkání. První a vítězný gól zařídil křídelním Aaron Lennon, jenž se od konce prosince dostal do základní sestavy teprve potřetí; a hned dvakrát se zapsal do listiny střelců.

Už první poločas patřil zcela jasně Evertonu. Ve čtvrté minutě se k nebezpečné střele dostal Tom Cleverley, kterému připravil pozici Romelu Lukaku. Belgický útočník pak po dvaceti minutách hry střílel sám, ale branku těsně minul. Rob Eliott kapitulovat hned o minutu později, když se Aaron Lennon na hranici vápna pěkně otočil s přihrávkou od Cleverleyho a přesnou ranou k tyči otevřel skóre.

Ještě před přestávkou mohl zvýšit vedení Toffees opět Lennon, který tentokrát po centr Lennona pálil do blokujícího Mbemby. Míč by jinak Eliottovi určitě nadělal velké potíže. Ještě větší starosti měl gólman Newcastlu krátce po změně stran, kdy nejprve vyrazil další Lennonovu střelu, aby se pak s vděčností koukal, jak Arouna Koné trestuhodně míjí dorážkou odkrytou svatyni.

Eliott odchytal poměrně dobrý zápas, Barkleyho ránu totiž vyrazil na břevno. Jen o chvíli později se konstrukce rozezněla zase, tentokrát po teči Shelveyho. Eliott pak dobře zakročil i proti střele Cleverleyho z dvaašedesáté minuty. Newcastle zahrozil jen dvakrát - Mitrović selhal v gólové pozici po pasu Sissoka a Pérezovu ránu pro změnu vytěsnil Robles.

Definitivní rozhodnutí přišlo v samém závěru. Čtyři minuty před koncem Aarons sestřelil ve vápně Lennona a Ross Barkley proměnil první penaltu. V nastaveném čase pak osudově chyboval střídající Lascelles, přišel o míč a unikajícího Barkleyho fauloval ve vápně a navíc ve vyložené šanci. Červená karta pro Newcastle a druhá penalta pro Rosse Barkleyho, jenž tentokrát zakončil krásným panenkovským obloučkem pod břevno.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (12)

Přidat komentář
Beros

Musíme hoši, pome...

Reagovat
smazaný uživatel

No, nebudem ani optimista ani pesimista, ale vrátiť im prehru a gól z 90 minúty by bolo krásne, najvyšší čas zbierať body

Elliott

Janmaat- Colo- Mbemba- Dummett

Colback

Sissoko- Shelvey- Winjaldum- Townsend

Riviere

Prosím, nech dá Rivimu šancu, Perez potrebuje dlhší odpočinok a Mitro sa stále hľadá, Rivi je určite motivovaný po zranení, viac než dosť

Reagovat
smazaný uživatel

Jen aby nebyl tak premotivovany jak Mitro,když přišel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Infernoqt

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1.2

Reagovat
smazaný uživatel

A už je Pérez na hrotu

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně Straky dostali vysvědčení

Reagovat
smazaný uživatel

To by mě zajímalo kdy už toho McLarena konečně kopnou do řiti,aby začali hráči konečně hrát to na co mají.

Reagovat
Beros

Já už tomu vážně nerozumím...

Reagovat
smazaný uživatel

Pérez měl ve druhém poločase šanci za šancí a schylovalo se k vyrovnání,pak k němu přišel Mitrovič a už toho tolik nebylo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele