3. kolo
23.08.2015 17:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Everton FC - Manchester City 0:2

Everton ve velmi zajímavém zápase na vlastním stadionu nakonec nestačil na Manchester City a prohrál 0:2. Skóre otevřel Alexandar Kolarov a pojišťující druhou branku zaznamenal v závěru střídající Samir Nasri.

V Goodison Parku se hrál od úvodních minut fotbal ve velmi svižném tempu a do první velké šance se hned po dvou minutách dostal Sergio Agüero, k němuž se odrazila zblokovaná střela Davida Silvy a pohotovou ránu argentinského kanonýra musel Tim Howard vyrážet na roh. Opakoval se tak trochu začátek předešlého utkání Citizens s Chelsea, kdy Agüero neproměnil tutovku již v první minutě.

Nejlepší střelec uplynulého ročníku Premier League mohl skórovat pár minuto nato, když mu po spolupráci se Silvou přihrával Jesús Navas, ale Agüero i tentokráte ztroskotal Timu Howardovi. Brendan Galloway měl s rychlonohým Navasem problémy a na další nebezpečný centr španělského záložníka před odkrytou bránou jen tak tak nedosáhl Raheem Sterling.

Navzdory tomu, že měl Manchester více ze hry, se z prvního gólu radoval Everton. Lukaku s menšími potížemi překonal Joe Harta, jenomže hlavní arbitr Anthony Taylor tuto trefu na pokyn asistenta z důvodu ofsajdu neuznal. Toffees byli v dalším průběhu prvního poločasu nebezpečnější, hostující branku ohrožovali střelami ze střední vzdálenosti. Těsně vedle pálil Seamus Coleman a blízko gólu byl krátce před odchodem do kabin Romelu Lukaku, jeho pokus z přímého kopu olízl břevno Hartovy svatyně.

Krátce po změně stran se v obrovské příležitosti po Sterlingově přihrávce octil David Silva, jeho zakončení však skončilo pouze na tyči. Zanedlouho už ale úřadující vicemistr šel do vedení a byl u toho znovu Raheem Sterling. Rekordní posila Citizens posunula míč na nabíhajícího Kolarova a ten z takřka nulového úhlu překvapil Howarda střelou na přední tyč 0:1.

Opařený Everton mohl brzy inkasovat i podruhé, Navas ovšem se zakončení tak dlouho váhal, až napálil Howarda do hlavy a ten tak napravil své zaváhání u první branky. Na druhé straně se o vyrovnání snažil někdejší hráč Citizens Gareth Barry, jeho hlavičku bohužel pro domácí na brankové čáře odklidil do bezpečí Vincent Kompany.

Rozzuzlení přišlo dvě minuty před koncem. Střídající Samir Nasri si narazil balón s Yayou Tourém a celou krásnou akci vyšperkoval elegantním lobem přes bezmocného Tima Howarda. Tato trefa rozhodla o dalším vítězství Sky Blues, kteří zatím jako jediní v Premier League zůstávají po třech kolech stoprocentní.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (22)

Přidat komentář
MCFC_8

Tazky zapas, treba hrat ako s Chelsea...1:2

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Jízda pokračuje 0:3 Cityzens (nebo pro chytráky Citizens)

Reagovat
LidoOP

1:3 Lukaku

Yaya,2x Agüero

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Karamelky hlavně doma na nás umí... Je třeba si to pohlídat, Lukaku je gólovej apod. Mají mančaft dobře poskládaný. Viděl jsem je vminulém kole, neměli se svatými problém.

Náš tým ale v prvních dvou kolech zahrál skvěle, takovýto vstup do sezony je parádní. A neměla by to změnit ani horká půda v Goodison park! Takže: come on city !

Reagovat
smazaný uživatel

Dáme to opět (0:3) pro City

Reagovat
smazaný uživatel

no, snad navážeme na WBA a budeme letos vyhrávat I venku. Každopádně proti Toffies to vidím spíš na plichtu

Reagovat
smazaný uživatel

Výhra City

Reagovat
smazaný uživatel

0:2, Aguero,Sterling

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Everton jim poškodí skore 1 3

Reagovat
Tuxedo

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

bude hrát aguero ?

Reagovat
Tuxedo

Mal by

Reagovat
smazaný uživatel

Dáme opět tři branky Touré, Aguero a Wilfried popř. Sterling přál bych další branku i Kompanymu

Reagovat
MCFC_8

Ja budem rad aj za 0:1...hlavne nech su 3 body na Etihad

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas ale fanoušci mají rádi fotbal a branky a ne "zaparkovaný bus" a nudu bez branek

Reagovat
smazaný uživatel

Blue City

Reagovat
t0mmy33MCFC

Parada

Reagovat
MCFC_8

Pekne zvladnuty zapas a tesi dalsie ciste konto Takto pristupovat ku kazdemu zapasu a nepodcenit slabsich superov...

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělý zápas, bez komentáře...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele