31. kolo
19.03.2016 13:45 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Everton FC - Arsenal FC 0:2

Po skvělém postupu do semifinále FA Cupu předvedl Everton zcela nedůstojný výkon, pročež doma podlehl Arsenalu 0:2. Toffees byli špatní v obraně i v útoku; vzadu dávali soupeři spoustu prostoru, často chybovali, zatímco v ofenzivě Lukaku a spol. s výjimkou dvou střel vůbec vidět. Hvězdami zápasu jsou proto střelci Danny Welbeck a mladík Alex Iwobi.

Už během prvních dvou minut stačily v Goodison Parku zazvonit tyčky na obou koncích hřiště. Nejprve tečoval rohový kop Evertonu Seamus Coleman a trefil vnější stranu brankové konstrukce; posléze Danny Welbeck ošálil celou obranu a po brankové čáře běžel vstříc Roblesovi. Nekompromisní Bešić však balón odpálil, ten se pak od Welbecka a tyčky odrazil do zámezí.

Obrana Toffees byla od úvodu jako praštěná palicí - těžkopádná a zmatená. V sedmé minutě si tak v jejím srdci mohli Alexis Sánchez narazit s Özilem a vyslat do samostatného úniku Dannyho Welbecka. Anglický reprezentant hokejovým blafákem obešel Roblese a do prázdné branky snadno zakončil. Vzápětí ještě Funes Mori chyboval před vlastním vápnem, čehož však nevyužil Iwobi.

Devatenáctiletý debutant však na dnešní utkání bude vzpomínat v dobrém. Částečně proto, že zoufalý Everton vystřelil za celý první poločas na branku pouze jednou a nebýt drobného zaváhání Ospiny, žádné vzrušení by Toffees směrem dopředu nevytvořili.

Hlavně však Alex Iwobi nezapomene na situaci z dvaačtyřicáté minuty, kdy oslavil svůj debut prvním gólem v Premier League. Bešić s Funesem Morim přišli o míč na polovině Arsenalu, načež Bellerín poslal svižný dlouhý pas Iwobimu do samostatného úniku. Mladík si pokryl zoufale vracejícího se Moriho a ve finále popálil Roblese střelou mezi nohy.

Po změně stran už fotbal za moc nestál. Nejzajímavějším momentem celého dějství byl střet Lukakua s Ospinou, po němž gólman Arsenalu dlouho pokulhával a jednou zaváhal při rohovém kopu. K jeho přímému ohrožení se však Everton dostal jedinkrát, a to až krátce před koncem, kdy Lukaku hlavičkoval přímo do Ospiny. Gunners už Roblese neohrozili vůbec a Giroudův gól překazilo postavení mimo hru.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3 2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2-1 lukaku rozhodne

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele