26. kolo
13.02.2016 16:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Crystal Palace - Watford FC 1:2

Watford dokázal vrátit Crystalu Palace porážku ze září loňského roku a ze Selhurst Parku si veze velice cenné tři body. Letošní první bodový zisk ze hřiště soupeře zajistil pro Hornets dvěma zásahy kapitán Troy Deeney. Premiérový gól Emmanuela Adebayora v dresu Eagles přišel v konečném součtu vniveč, v závěru byl navíc za nebezpečný faul vyloučen Pape Souaré.

V rámci malého londýnského derby se na první branku nečekalo dlouho. Po čtvrthodině hry si totiž Mile Jedinak při rohovém kopu přidržel Troye Deeneyho, ten se bez váhání skácel k zemi a hlavní rozhodčí Robert Madley k nelibosti domácích příznivců tuto situaci vyhodnotil jako penaltovou. Sám faulovaný pak nařízený jedenáctimetrový kop bezpečně proměnil.

Kapitán Crystalu Jedinak byl potom hlavním viníkem i další obrovské příležitosti Watfordu. Nepřesnou rozehrávku australského středopolaře vystihl Deeney, jenž vyslal do sprintu svého útočného druha Odiona Ighala, proti jeho zakončení z úhlu však výborně zakročil Wayne Hennessey a poradil si i s následnou dorážkou Amrabata.

Pardewova ekipa dlouho příliš Gomese neohrožovala, přesto zvládla vyrovnat ještě před odchodem na poločasovou přestávku. Connor Wickham vrátil balón zpět do šestnáctky soupeře, kde čekalo připravených hned několik výborných hlavičkářů v modročerveném dresu a jeden z nich, Emmanuel Adebayor, při svém debutu v základní sestavě v Selhurst Parku, přesnou trefou rozvlnil síť.

Ve druhém dějství měli Eagles herně navrch, Heurelha Gomese ovšem prověřovali spíše ze střední vzdálenosti. O jednu takovou ránu se postaral v 59. minutě Jordon Mutch a zkušený brazilský gólman musel míč směřující k levé tyči vyrážet na roh.

Definitivní rozzuzlení přišlo až osm minut před koncem základní hrací doby. Nebezpečný centr Bena Watsona z pravé strany Damien Delaney pouze přizvedl za sebe, kde číhal připravený Deeney a z malého vápna propálil vše, co mu stálo v cestě - 1:2. Ačkoliv by tomuto zápasu slušela spíše remíza, všechny body putují na Vicarage Road a to i proto, že v nastaveném čase Yohan Cabaye povedenou střelou pouze orazítkoval tyč. V posledních sekundách navíc příliš dlouhý výhoz Hennesseyho zapříčinil to, že Souaré nepříjemně sestřelil Behramiho a byl vyloučen.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

tohle není možný vydlácí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele