23. kolo
23.01.2016 16:00 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Crystal Palace - Tottenham Hotspur 1:3

Malé londýnské derby dopadlo lépe pro favorizovaný Tottenham. V Selhurst Parku bylo k vidění zajímavé utkání, skóre otevřel po půlhodině hry vlastním gólem Jan Vertoghen, svěřenci Mauricia Pochettina ovšem ve druhém poločase dokázali výsledek zásluhou branek Kanea, Alliho a Chadliho otočit.

Nejlepším hráčem v červenomodrém dresu byl dnes Wilfried Zaha a talentovaný křídelník byl i u prvního gólu zápasu. Jan Vertoghen nejprve špatně rozehrál, míče se zmocnil McArthur, předal ho Zahovi a jeho centr si do vlastní sítě srazil opět nešťastný belgický stoper. Vertoghen tak paradoxně dopomohl Eagles prolomit pětizápasovou sérii bez vstřelené branky.

Spurs mohli vyrovnat ještě do přestávky, po centru Eriksena a zakončení Rose z bezprostřední blízkosti se však fantastickým zákrokem blýskl Wayne Hennessey. Velšský reprezentant, jenž v poslední době udělal několik chyb, si pak poradil i s hlavičkou Kanea a proti nebezpečném Eriksenově pokusu zasahovat nemusel.

V 63. minutě už ale inkasoval. Nacer Chadli poslal do malého vápna vysoký centr, na nějž zřejmě Hennessey mohl vyběhnout, jenomže zůstal stát na čáře, odkud již neměl šanci zakročit proti přesné a prudké hlavičce Harryho Kanea. Pardewova ekipa pak několikrát svého soupeře zatlačila a byla blízko vedoucímu gólu.

V 70. minutě předvedl dva výborné zákroky v krátkém časovém sledu Hugo Lloris. Nejprve fantasticky vyškrábl střelu Zahy a po následném rohu si poradil i s ránou Souarého. Za chvíli měl francouzský brankář obrovské štěstí, po centru Puncheona se totiž nejprve na břevno snesla hlavička Scotta Danna a horní tyč orazítkoval z dorážky i Mile Jedinak.

Po sérii příležitostí domácích přišla paradoxně vítězná branka hostů. Je nicméně na místě říct, že nad touto trefou muselo zaplesat srdce všech fotbalových příznivců, včetně těch, co přáli Crystal Palace. Christian Eriksen přiťukl míč Dele Allimu, objev letošní sezóny si elegantně obhodil bránícího Jedinaka a přímo z voleje pak rozvlnil síť. "What a goal!" jak by řekli angličtí komentátoři.

Alli pak předvedl další parádu ještě v nastaveném čase, nasadil jesličky Delaneymu, sám před Hennesseym však pouze rozezvučel břevno. Definitivní pojistku přidal až Nacer Chadli, který napřáhl ze střední vzdálenosti a zaznamenal další krásný gól.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 1

ale tohle bude boj

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele