14. kolo
28.11.2015 16:00 CET
5 : 1
(3:1)

Reportáž

Crystal Palace - Newcastle United 5:1

Crystal Palace po výborném výkonu naprosto rozdrtil Newcastle a hosté si z Londýna na sever odváží potupného bůra. Na demolici Magpies, kteří se tak po tomto kole propadají na předposlední příčku, se dvěma góly podíleli James McArthur a Yannick Bolasie, k nimž se ještě přidal Wilfried Zaha.

Newcastle přitom v Selhurst Parku začal skvěle. Pravý obránce Daryl Janmaat vyvezl balón až k šestnáctce soupeře, kde nádherným pasem oslovil Papisse Cissého, jehož se domácí defenziva snažila vystavit do ofsajdu, praporek asistenta rozhodčího však zůstal dole a senegalský forward si připsal svůj druhý gól v aktuální sezóně.

Fanoušci na stadionu ale na vyrovnání dlouho nečekali. Ve 14. minutě se proti Coloccinimu dokázal prosadit Connor Wickham, jenž následně přihrál McArthurovi a jeho rána zpoza vápna srazil do protipohybu Roba Elliota Paul Dummet - 1:1. Zanedlouho už Eagles dokonce vedli. Znovu u toho byl Wickham, talentovaný útočník nejprve na polovině hřiště připravil o míč Jacka Colbacka, po chvíli znovu on přihrál přes celou šestnáctku Zahovi, který ještě přepustil na Bolasieho a ten nekompromisně propálil Elliota.

Gól na 3:1 padl čtyři minuty před koncem úvodního dějství. Rychlý brejk táhl Bolasie, rozehrál do strany na Wickhama, který na zádní tyči našel Zahu, jehož volej se ještě odrazil od země a zapadl přesně do pravého horního rohu hostující svatyně. Ačkoliv byl Crystal lepším týmem, na žádný debakl to v těchto chvílích ještě nevypadalo.

Až druhý poločas byl jednoznačně v rukách Pardewovy družiny, která svůj náskok navýšila již po devadesáti vteřinách druhé půle. Na centr Yohana Cabayeho, bývalého hráče Newcastlu, z volného přímého kopu si naskočil Damien Delaney, jenž hlavou posunul míč na Bolasieho a rodák z Lyonu snadno zaznamenal druhou branku v tomto utkání.

V dalším průběhu zápasu mohl Yannick Bolasie dokonce zkompletovat hattrick, své příležitosti ale neproměnil. Více gólů ve své síti nechtěl připustit ani Rob Elliot, zkušený brankář zaskakující za zraněnou jedničku Tima Krula své spoluhráče podržel zejména v v 66. minutě, když vytěsnil povedenou ránu Warda. Nakonec stejně popáté inkasoval, v nastaveném čase ho totiž po zmatcích v obraně z takřka nulového úhlu prostřelil James McArthur.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (12)

Přidat komentář
Beros

3:0, jestli se nestane zázrak....

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 1

Jasný Crystalové

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 jasný výsledek

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Kuba94

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Překvapilo? 2:3

Reagovat
NuFc23

Realne 3:0, zelanie 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Hustě to jsem nečekal Newcastle bohužel ukazuje víc a víc svoji NEkvalitu pro PL

Reagovat
Beros

Co k tomu mám říct... OSTUDA!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Obrana Newcastlu to je prostě neštěstí! Ještě větší neštěstí je ale McLaren. Čím dříve ho odvolají dím dříve budeou hrat Magpies klidný střed tabulky. Hráče na to mají.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele