20. kolo
03.01.2016 14:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Crystal Palace - Chelsea FC 0:3

Čtyři zápasy bez porážky pro Chelsea, třetí utkání bez vstřelené branky pro Crystal Palace. Jeden londýnský tým se pomalu zvedá, druhý je na ústupu. Blues v Selhurst Parku ovládli deštivé odpoledne zásluhou brazilského tria - vítězství 3:0 zaštítili gólem a asistencí Diego Costa, Willian a Oscar.

Zpočátku utkání to na takhle jasný zápas a výsledek rozhodně nevypadalo, ostatně první příležitosti si vytvořili svěřenci Alana Pardewa. Za prvních sedm minut stihl po centru Warda těsně promáchnout Campbell a Zaha zpoza vápna vypálit o pár decimetrů vedle.

Taktická nikterak pohledná bitva, kterou ještě navíc ovlivnil silný déšť. Ten se podepsal i pod další příležitostí Eagles - Puncheonův centr totiž sice doskákal až na zadní tyč ke Campbellovi, jenže na mokrém povrchu si s ním útočník neporadil a střela mu sklouzla hodně vedle.

Chelsea se poprvé prosadila v ofenzivě až v devětadvacáté minutě, a hned gólově. Akce začala u Johna Obi Mikela, v novém systému 4-3-3 jednoho z nejlepších hráčů Blues v prvním poločase. Nigerijec dostal míč k Fábregasovi, jeho průnikový pas na Costu zle neodhadl Delaney a Diego uháněl na branku. Ve vápně ještě místo střely brilantně předložil míč před prázdnou branku Oscarovi, jenž snadno otevřel skóre - 0:1.

Crystal Palace byl bez Bolasieho v ofenzivě velmi předvídatelný, což ve finále znamenalo, že do konce poločasu zahrozili už jen jednou z pravé strany, kdy střílel Lee nad. Naopak Chelsea měla druhou gólovou šanci, kterou vytvořil jinak (a mimo gól) nevýrazný Oscar. Po jeho výborném centru postupoval z úhlu sám na Hennesseyho Azpilicueta a tvrdou ranou ho donutil k výbornému zákroku.

Ve druhém poločase se brazilská dvojice Willian - Oscar probrala a po hodině hry z jejich spolupráce vytěžila Chelsea druhou branku. Ještě předtím sice Zaha po diskutabilní zákroku na Costu prověřil Courtoise, ale už za minutu dovedl Oscar míč ke svému krajanovi, jenž fantastickou pumelicí do šibenici sebral Eagles větší naděje na bodový zisk.

Definitivního potvrzení vítězství Chelsea se hostující fanoušci dočkali už pár minut poté. To když Willian z pravé strany pronikl do vápna Crystal Palace a jeho střílený centr vyrazil Hennessey přímo k nohám Diega Costy. A po stejné ose vlastně hosté přišli i s poslední zajímavou akcí zápasu, to když po Willianově centru napálil Costa volej těsně nad.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (8)

Přidat komentář
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 (popř. 1:1) 01

Crystalové body buď 1 nebo hned 3

Reagovat
hradec

Nevěřím, že Chelsea se zlepší v této sezoně... ty kurzy na ní jsou směšné, jasný favorit je bohužel Crystal.. i tak si ale doufám tvrdit, že to bude upachtěná remíza díky Costovi

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
jhony16

Chelsea nefandím ale myslím, že chýbajúce opory CrP nakopnú modrých na nový rok k lepším výkonom...tip 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

co to ma ten chamakh na hlave ?

Reagovat
jhony16

odvracia tym pozornost, aby sa ludia nezamyslali na to co ma v hlave

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele