31. kolo
19.03.2016 16:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Chelsea FC - West Ham United 2:2

Z nudné partie se nakonec díky hektickému závěru stal docela dobrý střet dvou londýnských celků. Chelsea nakonec prodloužila sérii neporazitelnosti na 14 zápasů, o což se postaral dvougólový Cesc Fábregas. West Ham po gólech Lanziniho a Carrolla dvakrát vedl, nicméně tři body nutné k poskočení na čtvrtou příčku nakonec nezískali. Na Stamford Bridge svítilo po závěrečném hvizdu skóre 2:2.

Chelsea vůbec nezvládla vstup do utkání, jakožto i celý první poločas. West Ham byl hbitější, pravidelně dřív u míče a kvalitnější, když se k němu dostal. První střelu na branku sice vyprodukoval po přihrávce Fábregase Rémy, ale síť se vlnila až po Lanziniho nádherné ráně. Dimitri Payet mu na hranici vápna přiťukl míč, no a Manuel Lanzini vypálil míč parádně pod břevno Courtoisovy branky.

Blues byli nedůrazní v defenzivě, ale ani směrem dopředu do nebylo nikterak pozitivnější. Kenedy zajímavě napřáhl za vápnem, ale netrefil branku. Jediný jmenovatel v modrém dresu, který působil West Hamu nebezpečí, byl Cesc Fábregas, který obloučkem do vápna dovolil druhé nedůrazné zakončení Rémymu.

Španělský záložník ostatně vykřesal pro Chelsea i jiskru naděje na konci poločasu, když se v nastaveném čase chopil exekuce přímého kopu. Willian o chvíli dřív těsně minul, a tak dostal důvěru Fábregas, jenž si se střelou ze slabých dvaceti metrů poradil famózně. Míč směřující do šibenice Adrián neměl naději zastavit.

Po změně stran už vypadala hra londýnského celku o něco lépe, ale West Ham uměl využít i tohoto tempa hry. Bilićův tým se zaměřil na protiútoky, což se opět čtvrt hodiny po začátku poločasu vyplatilo. Cresswell ještě poslal svůj střílený centr do břevna, ale střídající Andy Carroll už byl precizní. Skvělý pas Payeta si rychle převzal a nedokonale chytajícího Courtoise překonal ranou na přední tyč.

Tento okamžik Chelsea poměrně zasáhl, protože poté už si s výjimkou rohových kopů nebyla schopna až do závěru vytvořit pranic, co by domácí fanoušky potěšilo. Fábregas z těchto standardek dvakrát zakončoval - jednou hlavou, podruhé nůžkami - v obou případech však bránu netrefil. Carroll byl na opačné straně přesnější, ale tentokrát Courtois jeho pokus chytil.

Rozhodnutí se na západě Londýna dočkali až v devětaosmdesáté minutě. Krátce před tím vykopl z brankové čáry další Carrollův "trk" Traoré, aby prakticky z protiútoku Willian skvostně proběhl s míčem přes půl hřiště, vyslal do vápna Rubena Loftus-Cheeka, jenž po kontaktu s Antoniem upadl. Ke střetu došlo možná kousíček za hranicí šestnáctky, Robert Madley však ukázal na puntík přesvědčeně.

K exekuci se postavil nejlepší hráč zápasu Cesc Fábregas, který poslal Adriána na druhou stranu a s přehledem vyrovnal na konečných 2:2. Konečných i proto, že přímý kop Payeta z nastaveného času Courtois lapil; a i proto, že v poslední minutě nastavení Loftus-Cheek z otočky branku minul.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Come on United!!

Reagovat
eL

Škoda že to neudrželi.

Reagovat
Hardwell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele