29. kolo
05.03.2016 16:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Chelsea FC - Stoke City 1:1

Série bez porážky prodloužena na číslo 13, ale za moc to teda nestálo. Chelsea předvedla proti Stoke matný výkon a zaslouženě přišla o dva body. Úvodní gól agilního Bertranda Traorého vyšel vniveč, protože obrana v čele s Thibautem Courtoisem dovolila vyrovnat Mame Biramu Dioufovi.

Začátek zápasu fanoušky nemohl potěšit, na trávníku se patnáct minut prakticky nic nedělo a možná i proto byly ochozy Stamford Bridge až podivně tiché. Poprvé měli fanoušci důvod ke vzrušení v osmnácté minutě, kdy si Oscar šikovným pohybem udělal místo ve vápně a prověřil Butlanda. Podobně propagační ránu vyprodukoval o chvíli později na druhé straně Affelay.

Smolařem utkání byl dlouho Mame Biram Diouf, který překvapivě zaujal místo na hrotu útoku. Poprvé Diouf selhal ve dvaadvacáté minutě, kdy dostal nádherný pas z levé strany a ve skluzu nezvládl stlačit míč pod břevno. O čtvrt hodiny později měl pozici ještě snazší, jenže míč zasáhl opět holení, a ten tak letěl do zámezí.

Jeho druhá chyba měla přímo hmatatelné negativní následky pro Stoke City. Hned tři minuty po jeho druhém zaváhání totiž vstřelil první gól zápasu Bertrand Traoré. Dvacetiletý fotbalista se trefil podruhé ve čtvrtém utkání v Premier League - a tentokrát jeho trefa stála za to. Po Matićově přihrávce se obtočil kolem Whelana a úžasnou střelou k tyči otevřel skóre.

Chelsea sice prodloužila svou neporazitelnou sérii už na třináct utkání, jenže její herní výzor pořád není zcela optimální. Po změně stran působila trošku líným dojmem a první velkou šanci dovolila hostům. Shaqiri se snadno prosmýkl až na hranici šestnáctky, odkud střílel přesně k tyči - Courtois však vytáhl výtečný zákrok.

Až po hodině hry se Blues opět začali významněji snažit a resultovaly z toho dvě střely z dobrých pozic. Willian ani Cahill však nedonutili Butlanda k příliš těžkému zákroku. Modří si však nedali říct a nakonec byli i potrestáni. Willian ztratil míč uprostřed hřiště a Shaqiri tak mohl s míčem k vápnu a odcentrovat. Courtois pak balón vyrazil jen na hlavu Mame Biram Dioufa, jenž vykoupil své chyby a snadno vyrovnal.

V závěru se ještě pokoušel s výsledkem něco udělat Rahman Baba, jehož ránu musel Butland vyrazit na rohový kop. Po něm se dostal k hlavičce Oscar, ale míč skončil na horní síti. Stoke v nastaveném čase zahrozili prostřednictvím Bojana, ale Courtois tentokrát zasáhl perfektně. Zápas tak skončil remízou 1:1.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Fojcek

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

domací a padne 3 a více golu doufám..

Reagovat
smazaný uživatel

proti betonárom a drevorubačom zo Stoke si veríš

Reagovat
smazaný uživatel

jo věřím... vsazím už dlouho a typuju výsedek 2:1

Reagovat
Infernoqt

2:0

Reagovat
mikelinos

" Hned tři minuty po jeho druhém zaváhání totiž vstřelil vítězný gól zápasu Bertrand Traoré."

kéžby

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele