25. kolo
07.02.2016 17:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Chelsea FC - Manchester United 1:1

Ani poosmé Chelsea pod Guusem Hiddinkem v Premier League neprohrála. Dnes k tomu proti Manchesteru United potřebovala gól v nastaveném čase, který zařídil ve výborné formě hrající Diego Costa. Pro Blues však tento zápas není příliš pozitivní, vážné zranění si totiž přivodil Kurt Zouma. Kdyby pak neodpověděli na úvodní gól Lingarda po hodině hry, mohlo být ještě hůř...

Úvod utkání Chelsea výrazně zaspala a prvních dvacet minut se vůbec nedostala do hry. Měla však štěstí, že Manchester United si v útoku nepočínal zrovna efektivně. Střely Borthwick-Jacksona a Carricka byly pro Thibauta Courtoise snadným soustem, belgický gólman se musel činit až při výborné střele Martiala, která jen díky pohotovému zásahu neskončila v šibenici.

Druhá polovina prvního dějství však jednoznačně patřila domácím hráčům, kteří zatopili obraně United o poznání víc. Poprvé si De Gea připsal těžší zákrok v devětadvacáté minutě po hlavičce Matiće; na další situace už by však patrně nestačil. Chelsea však vždy chyběl kousek k dokonalosti.

Po půlhodině hry Oscar vyslal parádní kolmici na Costu, jehož rána na protější tyč onu konstrukci těsně minula. Krátce nato se o zakončení z velké blízkosti - avšak z úhlu a levačkou - pokoušel sám Oscar, ale mířil vysoko nad. Velikou šanci měli Londýňané i v pětatřicáté minutě, kdy Willian vykoupal Borthwick-Jacksona, jenže na jeho následný gólový pas nedosáhli ani Oscar, ani Azpilicueta.

Těsně před obrátkou se Chelsea dožadovala penalty poté, co John Terry po Willianově centru vypálil přesně k tyči a jeho střelu rukou zblokoval Blind. Měl ji však u těla a penalta se tak nejspíš právem nepískala. Po změně stran nicméně domácí na dobrý výkon nenavázali a za pět minut už musel proti Rooneyho ráně zasahovat Courtois. Martial posléze pálil do boční sítě.

Otřesné chvíle však celá Chelsea zažila v okolí šedesáté minuty. Nejprve se totiž při nezaviněné situaci vážně zranil Kurt Zouma, aby jeho otřesení spoluhráči hned dvě minutky po střídání inkasovali. Manchester United šel do vedení zásluhou Jesseho Lingarda, jenž v krkolomné pozici po centru Borthwick-Jacksona a sklepnutí Rooneyho vymetl šibenici.

Chelsea se však po katastrofální pětiminutovce dokázala probrat a během chvíle dvakrát pořádně vyděsila hostující fanoušky. Ivanovićovu dělovku po Fábregasově centru vyrazil David De Gea na roh, další vitální zákrok musel španělský gólman předvést poté, co na něj z velké blízkosti - avšak z úhlu - vypálil právě Fábregas.

V závěru utkání měli Blues drtivou převahu - mezi 80 a 90 minutu měli dle statistik Skysports více než 90% držení míče - a odměnou jim byl vyrovnávací gól na úplném konci zápasu. V první minutě nastavení přihrával do vápna Willian, Blind osudově podklouzl a Diego Costa byl sám před De Geou. Následoval hokejový blafák a doklepnutí míče do prázdné branky.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (17)

Přidat komentář
Tuxedo

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

po dnešku tvůj oblíbený výsledek

Reagovat
smazaný uživatel

jj ty šašku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Devil

0:0

Reagovat
KingMaster13

0:0 Ba ne 0:1 90+5 Rooney z penalty

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 pevne verím že ešte uhaluzíme nejak tú ligu majstrov a potom ta korytnačka vyletí

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

klasika 0:0

Reagovat
arsavin

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pospovič

2:0

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
Pospovič

jsem se spletl no

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele