38. kolo
15.05.2016 16:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Chelsea FC - Leicester City 1:1

Závěr sezóny v přátelském duchu. Před dvěma týdny slavila Chelsea spolu s Leicesterem jejich triumf v Premier League - dnes Ranieriho svěřencům postavila ‚Guard of Honor‘ a v pohledném utkání si s nimi rozdělila body. Na Stamford Bridge padly dvě branky, na Fábregasovu penaltu odpověděl povedenou ranou z dálky Danny Drinkwater.

Chelsea tak v tabulce ještě klesla, byť se zdálo, že už to ani není možné. Sezónu, na kterou bude chtít co nejdříve zapomenout (nebo naopak nikdy?), zakončí loňští mistři až na desátém místě. Leicester si naopak ještě upevnil své suverénní první místo - díky porážce Tottenhamu, který dostal v Newcastlu bůra, ovládli Premier League o deset bodů.

Z penalty otevřel skóre až Fábregas po hodině hry, už v páté minutě už se ale Chelsea dožadovala pokutového kopu po ruce Fuchse. První minuty vyšly lépe domácím, Pedro však po přihrávce Matiće zamířil těsně vedle. Leicester se do ofenzivy začal dostávat až po dvaceti minutách, první střelu na branku měl na svědomí Demaray Gray.

V permanenci byl však spíše protějšek Thibauta Courtoise Kasper Schmeichel, jenž se v prvním poločase měl co otáčet, aby Leicester neinkasoval už do přestávky. Při Pedrově nájezdu měl štěstí, Španěl ho obešel, ale zpětnou přihrávku na Traóreho pokazil. Schmeichel se musel činit hned dvakrát po střelách Cesca Fábregase, v obou případech zasáhl reflexivně jednou rukou, a v obou parádně.

Dvě minuty před koncem se poprvé vlnila síť, Willianův pas sklepl do branky Pedro, jenže v době přihrávky se nacházel v ofsajdu. Skóre se otevřelo až v 66. minutě. Schlupp ve vápně sestřelil Matiće a s pokutovým kopem si na jedničku poradil Cesc Fábregas.

V závěru zápasu ale Chelsea v přátelském a nenásilném tempu lehce zvadla a Leicester se dočkal zaslouženého vyrovnání. Mahrezovu střelu z vynikající pozice ještě Courtois kryl, když ale deset minut před koncem dostal na nějakých 25 metrech až příliš prostoru Danny Drinkwater, byl už Belgičan krátký.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Lorcan

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele