22. kolo
16.01.2016 16:00 CET
3 : 3
(0:0)

Reportáž

Chelsea FC - Everton FC 3:3

Premier League je soutěž netušených možností. Aby však po prvním otřesném prvním poločasu, na který se nedalo koukat, předvedla Chelsea s Evertonem po obrátce šestigólový thriller se dvěma "rozhodnutími" v nastaveném čase, to tu asi ještě nebylo. Everton vedl 2:0 a 3:2, přesto si ze Stamford Bridge odnáší jen bod. V osmé nastavené minutě zachránil domácím remízu kapitán John Terry.

Bláznivý duel zapříčinila především prchlivá mentalita fotbalistů Chelsea, kteří za vyrovnaných stavů nebojovali, nepřidali k slabému standardu nic navíc a nepochopitelně jim chyběly i herní dovednosti. Když se ovšem do vedení dostal Everton, svěřenci Guuse Hiddinka vždy přepnuli na jiný rychlostní stupeň a pokaždé dokázali stav srovnat.

Zápas však začíná za stavu 0:0, a tak jsme v prvním poločase viděli jeden z nejnudnějších a nejméně kvalitních výkonů (nejen od Chelsea) v už tak dost příšerné sezóně. Oba celky vystřelily na branku jedinkrát - Chelsea po patnácti minutách a skvělém pasu Fábregase, po němž Willian pálil do Howarda. Everton pak prověřil Courtoise až pět minut před přestávkou, kdy se Mirallas obtočil kolem Zoumy a nebezpečně vypálil.

První půlhodina druhého poločasu nicméně patřila naopak k tomu nejlepšímu, co jsme v Premier League letošní sezónu viděli. Stamford Bridge nejprve zcela oněmělo, když si v padesáté minutě po centru Bainese srazil míč do vlastní sítě John Terry, aby o šest minut později bylo domácím ještě hůře. Tragické bránění středu pole potrestal Kevin Mirallas, jenž po dalším z centrů Bainese obehrál ve vápně Mikela a přesně zakončil.

Chelsea byla náhle ve dvougólovém manku a její hráči už si nemohli dovolit na utkání kašlat tak, jako do té doby. Jeden z mála hráčů s čistým svědomím byl Diego Costa, který věren své povaze bojoval a na hřišti nechal duši. Po hodině hry útočník Chelsea vybojoval míč a Cesc Fábregas patičkou div nepřekonal Howarda. Pedrovu dorážku následně zblokoval Jagielka.

Jenže právě v tuto chvíli zahájili domácí svůj "berserker" režim, který je typický především pro zmíněného Diega Costu. Právě na něj letěl v 64. minutě perfektní dlouhý míč od Fábregase, Costa si odclonil Jagielku, využil nejistého vyběhnutí Howarda a nakonec zasunul balón do prázdné branky. To však nebylo ani zdaleka vše.

Jen za dvě minutky totiž dvojice ze španělské reprezentace zaúřadovala znovu a na výsledkové tabuli náhle svítilo 2:2! Fábregas si vzal míč před šestnáctkou, narazil si právě se svým kolegou z obou "angažmá" a i díky Bešićově teči rozvlnil síť. Kolaps Evertonu mohl dokonat opět Costa, ale čtvrt hodiny před koncem promáchl na malém vápně Azpilicuetův přízemní centr.

Tím však aktivita hráčů Chelsea trestuhodně skončila a modrá ze hřiště zmizela na dobrých dvacet minut. Těsně po zmíněné Costově minele uháněl za Bešićovým pasem Mirallas, jenže ztroskotal na skvělém Courtoisovi.

Vinou zranění Bryana Ovieda a Diega Costy se dlouho nehrálo, takže rozhodčí nastavil sedm minut. V první z nich spláchl naděje Chelsea do záchodu Funes Mori, jenž nepochopitelně statického Ivanoviće ani nemusel překonávat, aby na zadní tyčce akrobaticky sklepl míč za Courtoisova záda.

Jenže poslední slovo měl ten, kdo celý gólostroj zahájil. Už po vypršení nastaveného času (který se však prodloužil za bouřlivé oslavy Evertonu po brance na 3:2) totiž Ivanović prodloužil vysoký míč na Oscara, ten jej ještě posunul k Johnovi Terrymu a ten efektní patičkou překonal zoufalého Howarda. Opakovaný záběr nakonec ještě ukázal, že kapitán Chelsea skóroval z ofsajdu.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2 0

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
LokoLFC

rozhodci dobrej

Reagovat
smazaný uživatel

koniec som nesledoval.. prečo nastavovali 9 minút ?

Reagovat
smazaný uživatel

Aby mohla přeci Chelsea vyrovnat ne? Ten kripl nastavoval 7, ale když viděl že to Chelsea nestihne, tak přidal ještě 2 minuty.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
freewill

No přeci aby Čukotka vyrovnala

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Stamby

Hlavní arbitr bude nastavovat 7 min. nad základní hrací dobu.

90+9' - Terry J.

HIDDINK time!

Reagovat
Krony

Kdyby se polehávalo, tak neřeknu půl slova, ale hrálo se celou dobu, navíc gól z metrového ofsidu, hnus...

Reagovat
t0mmy33MCFC

Dobre Chelsea ale ten hnus, kdy v minulem kole nebyla pisnuta jasna penalta po tom skluzu Stonese, to nevadilo co

Reagovat
t0mmy33MCFC

tak ofsajd je hnus no kazdopadne za ten cas bych se nedivil, kdyz ten Mori tam leze nekam mezi divaky jak sasek

Reagovat
Krony

OK, ten čas byl v pohodě, Nevšiml jsem si, že těch 7minut tam dal ještě před tím gólem, padl v čase 90:04 po rohu, takže ta cedulka se objevila až poté, ale určitě to nastavení ohlásili už před gólem. Ofsaid byl evidentní, netřeba více komentovat. Co se té pentle týče, tak tu už jsme probrali ne? Nebo to byl někdo s podobným nickem? Říkal jsem, že ji písknout mohl, ovšem neměl ten šašek Sterling tak rozhodit kopýtka

Reagovat
JohnnyDynamite

hnus a špína,rusák si připlatil

Reagovat
freewill

No co dodat, nepředpokládal jsem, že Berbr s Damkovou řídí I PL ... Signalizovat nastavení 7 min. a pak čekat až v 9 min. nastavení dá Čukotka gól z ofsaidu tak to je opravdu síla ... to jsou pak ty 2 odpuštěné pentle (Willian ruka a Azpilicueta faul na Matu) na Old Trafford celkem jasné. Jsem tedy docela zvědav komu budou rozhodčí připískávat v následujícím kole.

Už jsem viděl koně blít, senátorku senátu ČR se posrat, ale takovejhle bordel jsem ještě nevidě !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu na co si furt stěžujete ?? Když ty blbečci z Evertonu alavili svůj gól víc jak minutu a půl od začátku nastaveni, tak je jasný, že to rozhodčí musí zohlednit a ještě to o tu minutu a půl natáhne. Takže tak.

Reagovat
cerwi

a ten metrovej offside okecáš jak?

Reagovat
smazaný uživatel

Nemám to proč okecávat :) Já ten zápas viděl a ano, přiznávám, že to offside byl

Reagovat
smazaný uživatel

Takze uz si pochopil proc si stezuje?

Reagovat
freewill

Slovy klasika:" ... pařez zůstane pařezem a vůl volem !!!" Tebe jsem tím pařezem nemyslel ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele