4. kolo
29.08.2015 16:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Chelsea FC - Crystal Palace 1:2

Tomuhle už se nedá říci jinak než krize. José Mourinho při svém jubilejním stém ligovém zápase na Stamford Bridge dělal, co mohl, aby uhrál alespoň bod. Jeho fotbalisté však na trávníku působili jako v jiném světě. Řada z nich je oproti minulé sezóně absolutně z formy a dnes jejich mátožných výkonů využilo Crystal Palace, jež si odváží nesmírně cennou výhru 2:1.

Už první minuty se zdálo, že je s Chelsea něco v nepořádku. Týmu chybělo odhodlání, elán a větší zápal pro hru. Hráči, kteří se postarali o loňský titul, jsou minimálně o třídu slabší než na jaře. Dokonale to bylo vidět na střídáních - Loftus-Cheek, Kenedy a částečně i Falcao působili v rámci domácího týmu, jako by do kurníku spících slepic vlétla kuna.

V prvním poločase podržel Chelsea Thibaut Courtois, který po pětadvaceti minutách lapil ránu Saka. Krátce nato dovolila totálně rozložená obrana Chelsea Zahovi nahrát do vyložené šance Cabayemu, který však rovněž ztroskotal na výborném Courtoisovi.

Jediným pozitivním časovým pásmem domácích byl závěr prvního poločasu, kdy McCarthy musel dvakrát zasahovat po ráně Costy a dorážce Fábregase. Chvíli potom se do vápna proháčkoval Matić, ale vystřelil naprosto zoufale.

Chelsea se nedokázala dostat do optimálního rytmu ani po změně stran. Během prvních deseti minut byl Courtois v ohrožení hned třikrát. Wickham ale minul vyloženou šanci i vinou Cahillova bloku a když už Sako vypálil z dvaceti metrů přesně k tyči, byl belgický brankář včas na zemi.

Ani tato četná varování však nepochopitelně nedbalou defenzivu Blues nedonutila hrát pečlivěji. A tak se v pětašedesáté minutě Bolasie prohnal po levé straně, vrátil míč na hranici vápna, a přestože Azpilicueta první ránu dokázal zblokovat, Bakary Sako sám před Courtoisem za dohledu Matiće otevřel skóre.

José Mourinho potom využil všechna střídání, na hřiště poslal třeba mladíka Loftus-Cheeka nebo debutanta Kenedyho, přičemž změnil rozestavení na 3-5-2 s tím, že falešného levého beka hrál právě Kenedy. Nebezpečnější ale byli nadále hosté. Bolasiemu chybělo pár centimetrů, aby sklepl centrovaný míč do odkryté sítě; potom pálil zpoza vápna a jen těsně minul šibenici.

Zhruba deset minut před koncem se však Chelsea přece dočkala - Pedrův centr usměrnil do branky svým prvním gólem v modrém dresu Falcao. Jenže nerozhodný stav udrželi Blues jen dvě minuty. Potom Bolasie znovu prolétl levou stranou, odcentroval na Saka, jenž připravil půdu pro gólovou hlavičku Joela Warda.

V závěru duelu už domácí nedokázali vyrovnat a Eagles po výhře 2:1 poskočili na fantastické druhé místo v tabulce. Chelsea je naopak třináctá.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Tuxedo

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
Infernoqt

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
ondrasch77

2-0 (Hazard, Pedro)

Reagovat
Eldarion

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 (Costa & Pedro - Neznám Crystal Palace :D )

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
LidoOP

Za Manchester United dal Falcao jen 4 góly a to a to ani většina nebyla v Premier League. Ale za Chelsea dal gól už ve čtvrtém zápase.

Reagovat
MCFC_8

Praveze vsetky boli v PL

Reagovat
smazaný uživatel

Po čtyřech kolech máme jednom 4 body? To, že jsme doma v úvodním kole pouze remizovali se Swansea ještě beru, ale domácí prohru s CP jsem nestrávil. Co se to děje? Naše loňské záložní opory Hazard a Fábregas pouze hledají formu, Willian podle mě ani nemá nato hrát základ, Matič působí bezradným dojmem, Costa se na hrotu nedokáže prosadit, například i tradičně spolehlivý bek Ivanovič hraje daleko pod své možnosti. WTF? Kádr máme co se týče jmen luxusní ale jako celku nám ve vůbec nejde.. loni jsme to od začátku všechno káceli, nanejvýš sem tam nějaká ta remízka, první prohra přišla až v 15 kole s Newcastlem a nyní máme po čtyřech kolech už dvě prohry a jednu remízu? Tyto ztracené body nám ještě mohou v záverečenom ligovém finiši chybět, kurvadrát.

Reagovat
Majchel

zoberme si to dobré... konečne sme nedostali červenú kartu, a ani nebola odpískaná pencla Náš výkon ide hore....

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je tedy útěcha, možná vyhrajeme cenu Fair Play za sezónu 2015/2016, ale bude nám to prdlajs platné, když možná neuhráme ani účast v LM, což by byla tragédie nejen pro nás ale pro všechny fanoušky kvalitního fotbalu na celém světě

Reagovat
smazaný uživatel

,, což by byla tragédie nejen pro nás ale pro všechny fanoušky kvalitního fotbalu na celém světě "

Reagovat
smazaný uživatel

ten poslední řádek nemyslíš vážně že ne

Reagovat
smazaný uživatel

Řekni otevřeně - raději se budeš v úterý večer sedíc v gauči a popíjet pivo dívat na Malmo, Šachtar, Borisov nebo na hru nějakého miliardářského klubu, který nemá duši jako je například Manchester City?

Reagovat
smazaný uživatel

za ty tvoje kidy doufám, že bude chelsea pokračovat stejnými výsledky, aby v závěrečném ligovém finiši, kdy to vidím na klidný střed tabulky, žádné body nechyběly

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele