25. kolo
06.02.2016 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Aston Villa - Norwich City 2:0

Má ještě Aston Villa šanci? Přinejmenším se stále nevzdává, využila tragické formy soupeře a letos prvně vítězí s větším než nejtěsnějším rozdílem. Třináct kol před koncem tak na setrvání v lize ztrácí osm bodů, polovinu těch svých zatím získaných. Po nic neříkajícím výkonu ve Villa Parku se pak mezi trojici zhrzených dostal i sám Norwich.

Villans se od prvních chvil rádi pohybovali v blízkosti vápna soupeře a v 11. minutě pak chybělo jen trochu více štěstí Agbonlahorovi, aby sám sebe překvapil sražením centru k pravé tyči Ruddovy branky. Jestli šel vidět někdo v útoku hostů, byl to dozajista Mbokani, ten proháněl levou stranu defenzívy domácích tak dlouho, než se ve 20. minutě dostal k dělovce z hranice vápna a pořádně vyprášil Bunnovy rukavice.

Tím také skončil neobvyklý obraz hry od posledního celku ligy, Norwich začal mít přeci jen navrch, Naismith ani Bassong ovšem chyby v obraně domácích potrestat nedokázali. Kanárkům jako by stačila mizivá herní převaha a profesorské tempo se jim vymstilo v samém závěru první půle. Smutným hrdinou se přitom stal agilní Mbokani, jenž nejprve fauloval Okoreho, aby následně po centru Gila na zadní tyč neuhlídal Lescotta, který procedil balón mezi nohama nešťastného brankáře. Domácí obránce tak dal svůj druhý gól v prvním poločase za jedenáct předešlých kol, což je přesně o dva více, než jich zvládli všichni jeho spoluhráči dohromady.

A po změně stran bylo Villans ještě lépe. Agbonlahor nastoupil podruhé za sebou v základní sestavě a tentokrát už důvěru manažera nezklamal. Nejprve se ještě z hranice vápna zastřeloval, hned v další moment ho ovšem náramně vyslal Veretout a Rudd přes včasný výběh nedokázal pokrýt úhel ke střele na vzdálenější tyč. Jednadvacet zápasů bez gólu tak odchovanec Aston Villy zastavil proti svému oblíbenci - Norwichi během sedmi střenutí sám čtyři branky dal a na další tři přihrál.

Nic naplat, začít hrát museli i hosté, jenže jejich snahu kazila nepřesnost jak u finálních přihrávek tak u samotného zakončení. Náhle aktivnějšího soupeře chtěl uklidnit Bacuna, ten po další přesné pobídce Veretouta těsně přestřelil. Bunn se nakonec dopracoval k třetímu čistému kontu za pět kol, děkovat ovšem může jak Okoremu, který vyrazil pokus Martina v 81. minutě, tak Lescottovi, jenž si minutu před koncem poradil na brankové čáře s ranou Mbokaniho. Když na prvně jmenovaném obránci ztroskotal v nastaveném čase i Bramford, začali diváci definitivně ignorovat vytrvalý prudký déšť, vždyť jejich oblíbenci již počtvrté v řadě na svém trávníku neprohráli ligový zápas.

Autor: Josef Gvoždiak / bbc.com, espnfc.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 1

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Infernoqt

0:1

Reagovat
Noustress

výborne Villans bude záchrana snad na ukor Cherries :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele