22. kolo
16.01.2016 18:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Aston Villa - Leicester City 1:1

Aston Villa dokázala v zápase s favorizovaný Leicesterem uhrát alespoň bod, ani jeden z trenérů však nemůže být z konečného výsledku nadšen. Skóre otevřel ve 28. minutě Šindži Okazaki, jehož trefu musela potvrdit až branková technologie, a vyrovnání obstaral patnáct minut před koncem střídající Rudy Gestede.

Na první opravdu velkou šanci zápasu si diváci ve Villa Parku museli počkat až do 20. minuty. Tehdy udělal velkou chybu Robert Huth, který špatně zahrál míč při malé domů a vyslal do úniku Libora Kozáka. Český útočník, který dostal podruhé v řadě šanci v základní sestavě, však z úhlu výborného Kaspera Schmeichela nepřekonal.

Dánský brankář sehrál důležitou roli i při následující ofenzivní akce svého týmu. Schmeichelův dlouhý nákop doletěl až k Vardymu, jenž se z prvního doteku snažil přelobovat Marka Bunna, ten ještě dokázal zasáhnout a zlikvidoval i následnou dorážku Okazakiho, hlavní rozhodčí Roger East ovšem s pomocí svých "chytrých hodinek" odhalil, že míč již celým objemem překročil brankovou čáru a hosté se mohli radovat.

Za chvíli to s domácími vypadalo ještě hůř. Jamie Vardy našel zpětnou přihrávkou Riyada Mahreze, jehož střelu mířící do sítě zastavil rukou Aly Cissokho a sudí East bez váhání ukázal na značku pokutového kopu. Penaltu si vzal na starost sám sebevědomý Alžířan Mahrez, stejně jako nedávno proti Bournemouthu ale nedal a výborný zákrok si připsal Mark Bunn.

Jednatřicetiletý gólman, jenž do minulého týdne pouze kryl záda Bradu Guzanovi, pokračoval v dobrém výkonu i po přestávce. V 58. minutě ho po přihrávce Fuchse prověřil zpoza vápna Danny Drinkwater a Bunn musel být rád, že míč letěl pouze do středu brány. Zanedlouho se na něj zase řítil sám Vardy, jemuž však úplně nevyšla klička a z celého situace vzešlo pouze nepřesné zakončení Drinkwatera.

Rozuzlení přišlo čtvrthodiny před koncem. Rudy Gestede nebyl v tu chvíli na trávníku ani deset minut, když si evidentně rukou pomohl při zpracování přihrávky od Bacuny, hlavní arbitr ale nechal pokračovat ve hře a reprezentant Beninu pak přesnou ranou do levého horního rohu srovnal na konečných 1:1.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat
goodbay

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infernoqt

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 a tri body doma

Reagovat
vanGomm

Tip 1X.

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

uvidíme či sa chce villa zachrániť aj tak sa skor priklánam k hostum

Reagovat
Kuchta

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele