30. kolo
21.04.2016 20:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Arsenal FC - West Bromwich Albion 2:0

Arsenal zvládl domácí souboj s West Bromwichem Albion, využil úterního zaváhání Manchesteru City a vrátil se zpátky na třetí místo tabulky, které zaručuje přímou účast v Lize mistrů v příští sezóně. Klíčovým mužem utkání se stal Alexis Sánchez, jenž se v první půli trefil dvakrát a přisoudil Gunners potřebné tři body.

Domácí se prosadili hned z první střely na branku. Ramsey přihrál do středu pole na Alexise Sáncheze, ten se dokázal obtočit kolem svého obránce a pravačkou usměrnil dělovku přesně ke vzdálenější tyčce. Tahle branka přinesla velký klid do hry mužstva Arséna Wengera, nicméně nemuselo vše vypadat tak růžově.

Po půlhodině hry se totiž WBA dostal opravdu blízko k vyrovnání. McClean rozehrál rohový kop nakrátko, kam si naběhl McAuley a ten hlavou rozezvonil břevno. Na druhé straně ve 33. minutě mohl navýšit náskok Özil, s velkým štěstím si hosté nakonec s touhle situací dokázali poradit, a o dalších pět minut už se Wengerův výběr přece prosadil.

Ramsey byl faulovaný těsně před šestnáctkou Claudiem Yacobem, Alexis Sánchez se postavil k exekuci přímého kopu, našel mezírku v připravené zdi a balón poslal k tyči. Brankář Foster na tuhle střelu jednoduše neviděl, takže se po ní ani nevrhl. Zkraje druhé půle vypálil levačkou Giroud, tentokráte si však Foster dokázal poradit.

Vůbec první zákrok si domácí brankář Čech připsal v 51. minutě, to když se ho snažil překonat po centru Dawsona slušně postavený McClean, hlavou se ale neprosadil. Arsenal si jinak i nadále držel pohodlný náskok, v 68. minutě mohl přidat třetí zásah poté, co Alexis Sánchez přistrčil míč na Özila, ten ale z blízkosti na Fostera nevyzrál.

Sedmnáct minut před koncem měli Kanonýři velké štěstí, že se soupeř nedostal na dostřel. Gardner poslal centr z rohového čtvrtkruhu do ohně, Čech si tuhle chvilku vyloženě dobře nepohlídal, ale Salomón Rondón tuhle chybu nepotrestal a mířil jen mimo. V závěru se Arsenal hnal ještě za pojištěním výsledku, několik svých příležitostí ovšem neproměnil.

Autor: Patrik Sandev / premierleague.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Pharrell

2:1

Reagovat
cepinzcegamy

jelikož se výhrou můžeme dostat před ManAbdulCity, tak je jasný, že to bude plichta

Reagovat
Infernoqt

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele