36. kolo
30.04.2016 18:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Arsenal FC - Norwich City 1:0

Arsenal doma proti Norwichi učinil výrazný krok směrem k účasti v Lize mistrů, ale v suchém triku to rozhodně nebylo. Kanonýři se ujali vedení po hodině hry skrze parádní volej Welbecka a leckdo by namítl, že se tak dělo navzdory průběhu zápasu. Odhodlaní Kanárci takhle se žádným bodem nemohou být spokojeni...

Ačkoliv si favorizovaní domácí přirozeně užívali více balonu na kopačkách, větší porci práce měl Petr Čech, který se musel s těžkým zákrokem vytasit už v šesté minutě, když nízký centr zleva našel pohotového Redmonda.

Na druhé straně Russell Martin blokoval nadějnou šanci Girouda, který v koncovce nevykázal přehršel sebejistoty, jak byste u střelce čekajícího na gól 14 ligových zápasů asi očekávali. Mimoto Norwich bránil hodně hluboko v podstatě se dvěma pravými a dvěma levými beky. Ruddy ale vesměs zůstával bez práce; i Elnenyho rána z dobré pozice byla ve 32. minutě akorát odkloněna na první roh zápasu.

Nathan Redmond se navíc na sklonku první půle dostal ještě ke dvěma zajímavým střelám, když Arsenal na pět minut kompletně vypnul. Nejprve využil špatného Monrealova odhadu centrovaného balonu a rychle si nachystal střelu, kterou výborně vyrazil Čech, a posléze si sám udělal prostor na hraně šestnáctky ke schované ráně těsně vedle.

Arsenalu krátce po změně stran zadělal na další problémy Per Mertesacker, který se chytal za zadní stehenní sval a brzy musel pod sprchy, i bez hmatatelné převahy se však Arsenal ve snaze uhrát tři body obešel. V 59. minutě Giroud pěkně sklepl míč pro střídajícího Welbecka a ten svůj volej zkrotil s velkým přehledem. Bassongova menší teč potom ke gólu přispěla nejspíš větší měrou, než se původně zdálo.

Právě po otevření skóre Arsenal vypadal zdaleka nejlépe. Probudili se i deprimovaní fanoušci a obrana Norwiche rázem sem tam nevěděla, kde jí hlava stojí. Zanedlouho se však Gunners opět vrátili ke své nepřesvědčivé dnešní klasice.

Ruddy sice jednou musel ze všech sil vyškrabávat Elnenyho ránu vnějším nártem, jinak měl ovšem více ze hry Norwich a občas i nepěkně zatápěl. Nejblíže vyrovnání se hosté ocitli patrně v 70. minutě, kdy Redmond hledal Mbokaniho a Gabriel skvělým skluzem zasáhl vysloveně na poslední chvíli.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

O víkendu se chystá velky protest v Londyně organizovaný dvěma největšími fanouškovskými skupinami BSM a Red Action.Ve 12. a 78. minutě (odkaz na 12 let bez titulu v lize) budou fans na stadionu drzet leaflety s nápisem: IT'S TIME FOR CHANGE-Arsenal is stale, fresh approach needed! To jen ukazuje, že většina fans už toho má dost a jsou ochotni i protestovat a toto je jen začátek.

Reagovat
aaronramsey

každopádně wenger musí odejít ale neni důvod nejúspěšnějšího manažera v historii arsenalu nazývat Wanker apod trochu respektu by neuškodilo

Reagovat
smazaný uživatel

to víš že jo kokůtku

Reagovat
aaronramsey

retard

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele