17. kolo
21.12.2015 21:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Arsenal FC - Manchester City 2:1

Na čele Premier League se začíná tvořit expres s pouhými dvěma vagóny. Na suverénní Leicester stále dotírá Arsenal, který dnes porazil Manchester City 2:1 a udržel se od čela na rozdíl dvou bodů. Citizens ztrácí na první místo už bodů šest, což dnes zařídil především Mesut Özil asistující u gólů Walcotta a Girouda. Hosté už gólem Tourého v závěru už výsledek jen kosmeticky upravili.

V prvních minutách utkání to však na vítězství Arsenalu příliš nevypadalo. Manchester City byl o poznání aktivnější, míč držel na kopačkách drtivou část času - chybělo jim jen přesnější zakončení. V prvních deseti minutách pálili Silva i Fernandinho nad; až po dvaceti minutách hry se k dobré ráně dostal na levé straně Kevin De Bruyne a Čech musel k zemi.

Ještě větší šanci k otevření skóre měl Belgičan po půlhodině hry, kdy se po Agüerově přihrávce řítil se Silvou na branku v přečíslení 2 na 1. Místo přihrávky však volil střelu a těsně minul. Hned vzápětí mohl být ještě smutnější, protože Mesut Özil předal míč Theo Walcottovi a ten si věděl rady dokonale. Na hranici vápna si udělal prostor a krásně zakončil.

Ještě krásnější byla výsledková tabule pro domácí fanoušky na konci prvního poločasu. V nastaveném čase totiž zachyboval Mangala, po Walcottovi se k míči dostal opět Özil, který si přesným pasem Olivieru Giroudovi do gólové šance připsal už druhou asistenci. Francouzský kanonýr totiž mezi nohama Harta zvýšil už na 2:0

Druhý gól jako by spustil lavinu šancí po změně stran. Úvodní čtvrthodina druhého poločasu byla rozhodně nejzajímavější, nejprve Özil vypustil na levé straně Monreala, který zase uvolnil ve vápně Joela Campbella. Ten však pálil nad. Na druhé straně hlavičkoval Agüero do Čecha, aby vzápětí opět zakončoval Joel, tentokrát do nohy pohotového Harta. Anglický gólman se vyznamenal i po chvíli, kdy bídná defenziva dovolila Özilovi s Joelem dostat do obrovské šance Ramseyho, jenž tváří v tvář Hartovi selhal.

V závěrečných dvaceti minutách se Pellegriniho parta logicky snažila alespoň snížit, ale precizní obrana okolo Koscielnyho a Mertesackera byla prakticky neprostupná. Petra Čecha ohrozili nejprve střídající Sterling s Bonym, ale český gólman jejich pokusy skryl do rukavic velmi snadno. Ojedinělou mezeru ve středu pole mohl využít další žolík Navas, jenže i jeho postup nakonec stoperská dvojice zhatila.

Až pár minut před koncem se nesmírně pohotovou ranou z nějakých 20 metrů prezentoval Yaya Touré, po jehož úderu placírkou zaplachtil balón přímo do šibenice. Ve zbytku utkání včetně čtyřminutového nastavení však Londýňané těsný náskok udrželi.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (26)

Přidat komentář
Infernoqt

2:1

Reagovat
Murtago

Reagovat
justcall

Reagovat
smazaný uživatel

2:3 (popř. 2:2) 02

CITIZENS pojďme do čela ! Tohle bude boj jako prase a venku

Každopádně neztratit kontakt s prvním místem = ne-prohra ! Přesto všechno věřím ve tři vydřené body

Reagovat
smazaný uživatel

Ahojte, mam moznost poskytnout linky na vsechny sportovni TV v CZ / SK i dalsi premiove TV.... vse za 99 Kč / mesic a lze poustet zaroven az na 3 zarizenich najednou, mel by nekdo zajem ? pro 3 osoby to vychazi 33 Kč / mes pokud ano, kouknete na TV online Sport CZ/SK - zde - v komentarich dole - http://www.fcbarcelona.cz/index.php?page=clanek&id=23956#r101789

Reagovat
smazaný uživatel

jdi si dělat reklamu jinam !

Reagovat
KingMaster13

Přesně pal s tím do piče

Reagovat
vanGomm

Tip 2.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Já jen doufám a i věřím, že nám naši borci nadělí hezkej dárek k vánocům v podobě tří bodů... jde o předvánoční dárek, ježiš, jen se nesplést !

Reagovat
smazaný uživatel

Otamendi,Demichelis to zas bude cedník :(

Reagovat
smazaný uživatel

No tak toho se taky obávám...

Reagovat
MCFC_8

Otamendi Mangala nie? ci mi nieco uslo?

Reagovat
smazaný uživatel

no otamendi je z nich nej ale demichelis a mangala

Reagovat
smazaný uživatel

Mangala dostal proti Swansey 5 žlutou ....

Reagovat
Pharrell

2:1

Reagovat
Murtago

Reagovat
Mr.S

Reagovat
justcall

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dnes to bude skvely zapas.... kdybyste nekdo chteli linky na O2 sport nebo Digi Sport s ceskym / slovenskym komentarem, napiste mi do soukromych zprav Výhra Gunner zajistena

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Už sa neviem dockat dneska to vyhráme

Reagovat
t0mmy33MCFC

ta situace pred druhym golem to je vysmech

Reagovat
smazaný uživatel

strašný! kopie výkonu z britannia stadium !

Reagovat
smazaný uživatel

Otamendi cele zle

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele