8. kolo
03.10.2015 16:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

AFC Bournemouth - Watford FC 1:1

Souboj dvou nejlepších týmů loňské Championship skončil zřejmě zaslouženou remízou. Obě branky padly paradoxně v první půli, která nabídla přesně dvě šance. Druhé dějství bylo o parník zajímavější, jenže z hostí nikdo na Ighalův gól po šílené minele Boruce nenavázal a ani Glenn Murray z penalty svůj gólový účet nedokázal navýšit.

Jako první zahrozil Bournemouth už v páté minutě. Matt Ritchie z pravé strany odcentroval na hlavu Glenna Murrayho a náhrada za zraněného Calluma Wilsona přestřelila bránu. Zápas loňských druholigistů neměl úplně strhující náboj a kvalitou byl spíše na úrovni Championship. Nebyla však odehrána ani půlhodina a domácí po stejné ose jako zpočátku už udeřili gólově. Ritchie tentokrát centroval levou nohou a Murray za přihlížení o "půl metru nižšího Prödla" poslal hlavou míč do šibeniec Gomesovy branky.

Tato akce byla po hříchu jedinou nebezpečnou situací až do samého závěru prvního dějství. Poslední minuta úvodního poločasu však utkání zcela klíčovým způsobem definovala. Noční můry budou ještě nějaký čas strašit Artura Boruce, který s přihrávkou Distina naložil naprosto katastrofálním způsobem, doslova přihrál na nohu Ighala, jenž prakticky neměl na výběr. Pátým gólem v sezóně vyrovnal na 1:1.

Bournemouth tato minela zasáhla a v počátku druhého dějství měli Cherries obrovské štěstí, že neinkasovali podruhé. Ighalo si na kraji vápna dvakrát poradil s Distinem a mířil poměrně přesně, jenže narazil na jednoho z blokujících obránců. Krátce nato dokonce Ben Watson nastřelil břevno. Watford byl ve druhé půli lepším týmem, což potvrdila i devětašedesátá minuta, kdy měl velkou šanci Anya. Artur Boruc však tentokrát svůj přehmat z první půle alespoň částečně napravil.

Závěr zápasu nicméně patřil jeho protějšku Heurelhu Gomesovi. Gólman Watfordu nejprve vytáhl úchvatný zákrok proti ještě úchvatnějším nůžkám Cooka z hranice šestnáctky; ještě větší majstrštyk však předvedl vzápětí. Souboj Capoueho se Smithem posoudil sudí Oliver jako faul a Glenn Murray se chopil pokutového kopu. Králem zápasu byl však jednoznačně Gomes, jenž jeho střelu vyrazil.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
jhony16

0:1 Ighalo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele